Tirsdag og onsdag åpnes dørene for pressen på den store bilutstillingen i Frankfurt. Vi er på plass, klare for å vise dere en rekke verdenspremierer og mye annet. Slik følger du oss med levende bilder!

Av David K Andersen

Europa har to store bilutstillinger i året. På våren er det Genéve som gjelder, mens det på høsten veksles mellom Paris og Frankfurt annet hvert år.

Denne uken er det altså klart for Frankfurt, og selv om enkelte bilmerker ikke lenger deltar på disse megautstillingene, burde det fortsatt være noe for enhver smak. 800 utstillere er på plass, og det ventes opp mot 1 million besøkende de neste par ukene.

Før dørene åpnes for publikum, får imidlertid vi som skriver og rapporterer om biler tilgang et par dager, og det er også da alle avdukingene foregår.

Blant nyhetene vi venter denne uken, er den endelige produksjonsversjonen av VW ID.3 – uten kamuflasje, Peugeot e-2008, Honda e, Land Rover Defender, BMW X6, Audi RS7, Audi A3, en ny elektrisk konseptbil fra Hyundai, Lamborghini Sian, Mercedes GLB, Mini Electric, Porsche Taycan, Renault Captur, Opel Corsa-e og veldig, veldig mye mer.

Noen har vi sett på bilder tidligere, andre har vi kanskje til og med sett i virkeligheten. Men det blir også ganske mye vi aldri før har blitt vist i det hele tatt.

I tillegg pleier det å være klassiske biler å finne også – for de av dere som liker gammelt bedre enn nytt.

Så er det sånn at jeg er alene om å rapportere om dette på Bil og Motorbloggen, og da er det ikke mulig å både rekke over alt, og skrive artikler om alle bilene i løpet av disse to dagene. Vi klarer bare ikke å konkurrere med større redaksjoner som både har flere folk på plass i Frankfurt, og andre som sitter hjemme og produserer sakene basert på bilder og info fra Tyskland.

Imidlertid har vi det siste året hatt suksess med Instagram-story fra bilutstillingene, og nå havner den også på Facebooksiden vår.

Det er ikke snakk om live-sendinger, men at jeg er rundt på utstillingen med mobilen og tar klipp av de ulike bilene og forteller om dem. Dette publiseres fortløpende, sånn at det nesten blir som å være på utstillingen sammen med oss.

For å få med deg dette må du enten finne oss på Instagram eller Facebook. Det gjør du ganske enkelt ved å søke etter Bil og Motorbloggen, så dukker vi og den oransje turteller-logoen vår opp.

På Instagram, lagrer vi disse storyene øverst på siden sånn at du når som helst kan gå inn og se dem, mens de på Facebook forsvinner igjen etter et døgn. Dette er jo omtrent som Snapchat, som du sikkert kjenner til.

Og husk! Ha på lyden! Jeg pleier nemlig å snakke på de fleste klippene og forklare hva det er vi ser – fremfor å skrive inn korte setninger. På den måten kan du både se skikkelig og også få mer utfyllende informasjon.

Du kan skippe klipp av ting som ikke interesserer deg ved å tappe på høyresiden av mobilskjermen, se ting om igjen eller gå bakover i klippene ved å gjøre det samme på venstre side. Stoppe filmen gjør du ved å holde på skjermen.

Du kan også sende meg spørsmål direkte ved å skrive en melding nederst på skjermen. Da får jeg den som en privatmelding, og skal gjøre mitt beste for å svare på det du lurer på!

Med det håper jeg du henger med til Frankfurt de neste dagene!