Hjem Nyheter To nye elbiler under 200 000 fra Hyundai

To nye elbiler under 200 000 fra Hyundai

Etter en periode med større og dyrere elbiler, ser det ut til at neste skritt kan være rimeligere småbiler. Hyundai kommer med to.

Av David K Andersen

Utvalget av små og tidvis rimelige elbiler var bedre enn antall valgmuligheter blant større biler i flere år. BMW solgte enorme mengder i3, og trillingene fra Volkswagen Group med Up, Citigo og Mii har vært populære. I tillegg har du de tre design-drevne modellene Fiat 500, Honda E og Mini.

Med unntak av Dacia Spring, som ikke kommer til Norge foreløpig, har det imidlertid vært dårlig med nyheter innen elektriske og rimelige bybiler de siste par årene. Det meste dreier seg om familie-crossovere og store SUVer, akkurat nå.

Det blir det snart endring på, blant annet jobber Volkswagen med ID.1, om ryktene stemmer. Den skal bygges i Spania og koste fra omlag 170 000 kroner når den kommer i 2025.

Nå viser det seg at Hyundai satser på samme segment, men to nye modellers om sies å kunne ankomme markedet allerede i 2024. De vil være en del av de 10 nye elbilene merket skal lansere i Europa innen 2030.

Det skal være snakk om en typisk bybil, samt en mer designdrevet og spenstigere modell.

Hyundai har bekreftet ovenfor Automotive News Europe, at Borg Warner skal levere drivlinjene, og at de har effekt på 181 hestekrefter. Det kan bli moro i en liten bil.

Bilder, tegninger eller annet som kan antyde utseendet, er ikke klare foreløpig, men om produksjonen skal starte allerede neste år for den første av de to, er det neppe lenge til vi får se hvordan dette blir.

Prisene antas å starte under 200 000 kroner. På sikt regner vi med bilene vil erstatte dagens i10 som du ser på bildene her, lansert i 2020.

Forrige artikkelTest: Mercedes-AMG SL 63 4Matic+
Neste artikkelTest: Volkswagen T-Roc R