Hjem Nyheter Ny elbil fra Honda: e:Ny1

Ny elbil fra Honda: e:Ny1

Under et presse-event forrige uke, hvor Honda la frem planene for de kommende årene i Europa, ble det klart at en ny elbil skal være på plass neste år. e:Ny1 blir langt mer praktisk enn dagens bybil e, og får sannsynligvis lang rekkevidde.

Av David K Andersen

Honda kjører hovedsakelig på med hybrider de nærmeste årene, blant annet med en ny generasjon Civic som blir fullhybrid. Men elbil står også på programmet.

Nyhetene som ble presentert, utenom nye Civic, kom med få og nokså vage tilleggsopplysninger.

Men om vi tolker det riktig, kommer det en ny kompakt-SUV som er større enn HR-V. Den skal fylle hullet opp til CR-V, som stadig vokser og for lengst har plassert seg i mellomklassen.

Denne kompakt-SUVen blir også en fullhybrid, mens nye CR-V, både blir fullhybrid og ladbar hybrid.

Når det gjelder elbilen e:Ny1, er informasjonen også vag, og har den siste uken ført til ulike spekulasjoner om hva dette er snakk om. Noen medier har blant annet antydet at det er en liten SUV/crossover i Honda Jazz-land.

Det er åpenbart ikke riktig, om du ser på bildene her. Karosseri-formen er nemlig den samme som på nye HR-V – fullhybriden som introduseres på det norske markedet nå i vår og som vi er rett rundt hjørnet med test på.

Det betyr at vi snakker om en kompakt-SUV på omtrent nøyaktig samme størrelse som Toyota C-HR og Volkswagen T-Roc.

Dessuten lanserer Honda denne våren en elektrisk versjon av nettopp bilen vi kjenner som HR-V i Europa – i Kina.

Da virker i grunnen dette ganske opplagt.

Så kan vi jo håpe at samme batterikapasitet blir med over hit, for i Kina har elbilen en batteripakke på 68,8 kWt og rekkevidde på 510 km.

Bilen har videre forhjulsdrift og motor på 204 hestekrefter.

En slik pakke kan være attraktiv her i Norge med riktig pris – den vil kunne bli et interessant alternativ til Kia Niro og Volkswagen ID.3. Og altså treffe det norske markedet bedre enn Honda e, som vi riktignok digger, men som ikke blitt noen storselger foreløpig.

Med lansering allerede neste år, regner vi med det ikke er lenge til før vi vet mer hva dette dreier seg om.

Forrige artikkelPriser klare for VW T-Roc facelift, inkluderer 300-hk R
Neste artikkelTest: Toyota Mirai