Hjem Nyheter Ny generasjon Mini Cooper

Ny generasjon Mini Cooper

Det er tid for fjerde generasjon Mini Cooper. Den blir elektrisk, her er de første detaljene.

Av David K Andersen

Det har allerede gått over 20 år siden BMW gjenskapte Mini, og nå er det klart for en ny generasjon av «originalen». Det er altså den minste Minien vi snakker om, den mer tre dører.

Bildene av produksjonsbilen er ikke sluppet foreløpig, men som du ser av den kamuflerte bilen på bildene her, blir nok ikke designen revolusjonerende annerledes. Som ikke er så rart, dette er jo en bilmodell som i stor grad lever på originalen fra 1959.

Den nye bilen er selvsagt elektrisk, sånn som den utgående utgaven (kom som elbil i 2020, les test av den her). Det har også vært mulig å kjøpe Mini Cooper med bensin- og dieselmotorer frem til nå, men elektrisk vil dominere fremover.

En elektrisk Countryman går i produksjon senere i år (større bil), og i 2024 kommer Aceman (les om konseptet her). Fra begynnelsen av 30-tallet av, vil Mini være et helelektrisk merke.

Tilbake til bilen vi snakker om her, kommer den i to varianter. Du kan få en innstegsmodell med som heter Cooper E og har 184 hestekrefter (det samme som forrige generasjon). Den får dessuten betydelig bedre batterikapasitet med 40,7 kWt.

Den nye toppmodellen blir Cooper SE, som både får mer effekt og større batteri. Nærmere bestemt 218 hestekrefter og 54,2 kWt batterikapasitet.

Rekkevidden anslås til mellom 3 og 400 km for de to modellene. Spesifikasjonene matcher eller overgår erkerival og Europas mest solgte elbil i 2022, Fiat 500 (les test her).

Produksjonsstart er til høsten, vi kommer tilbake når bilder er klare og mer info ankommer.

BEDRE MED BENSIN? LES TEST AV MINI JOHN COOPER WORKS HER!

Bilder:

Forrige artikkelTest: Mercedes EQE 300
Neste artikkelPeugeot E-2008 facelift