Hjem Nyheter Autobest-finalistene klare

Autobest-finalistene klare

Det er snart tid for den årlige Autobest-kåringen av Europas Beste Bilkjøp. Dette er finalistene.

Av David K Andersen

Autobest er en europeisk, uavhengig jury bestående av biljournalister fra 31 land i Europa. De siste årene har det vært jeg som representerer Norge, og nå er finalistene klare.

Kåringen har sterkt fokus på folkelige biler, og har som krav at kandidatene må ha startpris før nasjonale avgifter på under 20 000 Euro.

Vi har i denne første runden stemt på fem biler hver, og ut fra det, kommer denne listen av biler. Deretter tester vi alle bilene grundig mot hverandre over to dager på et testanlegg et eller annet sted i Europa, før vi deler ut poeng i en rekke kategorier, og vinner kan kåres.

Årets finalist-test er planlagt til starten av november, og skal finne sted på Fahrtechnik-anlegget ved Teesdorf i Østerrike om noen uker. Om jeg kommer meg dit med de rådende tilstandene, er en annen sak, så vi får se hvordan det går.

Dette er listen, i alfabetisk rekkefølge:

Citroën C4

Golf-klasse alternativet fra Citroën er spesielt spennende for Norge, siden den får en e med tødler før C4, altså kommer som elektrisk – ë-C4. Vi har ikke kjørt bilen foreløpig, men den fikk norske priser nylig, og de er svært gunstige. Kommer til å bli et godt alternativ til VW ID.3.

Dacia Sandero

Denne småbilen selges ikke i Norge, men er altså et rimelig alternativ til eksempelvis Opel Corsa, Ford Fiesta eller Renault Clio. Sistnevnte deler den mye teknisk med, nye Sandero ble vist for første gang nylig.

Honda Jazz

Den smarteste småbilen om plass og fleksibilitet teller. I Jazz mikser Honda tradisjonell liten bil med flerbruksbil. Denne nye generasjonen som vi testet for første gang på sensommeren, er en fullhybrid med lavt forbruk.

Peugeot 2008

Den minste crossoveren fra Peugeot kom for flere måneder siden, og finnes både i fossil og elektrisk utgave. I Norge er den allerede en suksess som elbil – her får du mye plass for en rimelig penge – sammen Peugeots gode design og kule interiør.

Seat Leon

Kort tid etter at Golf 8 kom, landet også nye Seat Leon. Bilene deler mye teknisk, men Seaten har naturligvis helt egen design både på utsiden og innsiden. Vi har ikke testet foreløpig, men nye Leon har fått mye skryt.

Skoda Octavia

Velkjent Norgesfavoritt, og den deler plattform med Seaten over. Nye Octavia kommer dessuten som første gang i form av ladbar hybrid. Norsk suksess er dermed sikret – vi håper å kunne teste så snart som mulig.

Toyota Yaris

Den eneste ikke-elektriske småbilen som fortsatt selger i bøtter og spann her i landet. I september kjørte vi den helt nye generasjonen for første gang – den er langt mer fokusert rundt en bedre kjøreopplevelse enn forgjengere. Og så har den helt ny fullhybrid drivlinje.

Forrige artikkelPininfarinas hyperbil avduket i Norge
Neste artikkelAlt om nye Rolls-Royce Ghost