Etterlengtede hybrid-utgaver er på gang fra Subaru – XV er først ut og kan bestilles hos forhandlerne nå.

Til tross for glimrende helt nye versjoner av både XV og Impreza, har Subaru-salget vært vikende i det senere. Det er ikke lett å selge biler uten elektrifisering i Norge for tiden.

Vi har imidlertid lenge visst at Subaru har hybrid-utgaver på gang, og endelig er tiden inne. Først ut er XV Hybrid.

Utstyrt med såkalt e-Boxer, er det snakk om fullhybrid i første omgang, altså bil uten mulighet for å lade i veggen. Omtrent som de fleste Toyotaer, som for øvrig sies å levere noe av teknologien til Subaru.

Foreløpig vet vi ganske lite om den hybride biten, men at det skjuler seg en 2-liters boksermotor under panseret, er klart. Effekten er på 150 hestekrefter og momentet 194 Nm

Subaru, i motsetning til både Toyota og Volvo for eksempel, beholder skikkelig mekanisk firehjulsdrift. Det betyr at istedet for elektrisk motor på bakakslingen, kommer XV Hybrid med mellomaksling og det hele.

Med Subarus rykte for glimrende kjøreegenskaper på glatta og imponerende offroad-kunnskaper, er dette en forutsetning. Og dessuten i tråd med det lille Subaru har hintet til hybriden de siste par årene.

Prisen i Norge er kr. 449 800,- Du kan i tillegg velge to utstyrspakker; Premium+ eller Sport Premium, til henholdsvis 20 eller 30 000 kroner.

Bilen vises i Genéve om et par uker, sammen med en nyhet til: – I tillegg til XV Hybrid, vil vi også vise frem en annen modell med hybrid løsning. Mer kan vi dessverre ikke si i denne omgang, sier informasjonsdirektør i Subaru Norge, Stian Thrane.

Hva slags modell det er snakk om, er imidlertid ikke særlig vanskelig å gjette seg til. En helt ny Forester er nemlig på gang, og vi regner med det er en elektrifisert utgave av denne vi får se sammen med XVen.

En helt ny konseptbil fra Subaru vises også i Genéve.