Mini kommer om ikke lenge med elektrisk drivkilde, og allerede kan du få kjøpt Mini som en plug-in hybrid. Dette gjelder selvfølgelig den moderne Minien, men de som ønsker, kan nå også få den klassiske sjarmøren i elektrisk form.

Det er Swindon Powertrain som tilbyr Swind E Classic Mini. Den originale motoren og girkassa er erstattet av en elektrisk drivlinje med en effekt på 107 bhp. Akselerasjonstiden til 100 skjer på rundt 9,2 sekunder. Et 24 kWt lithium ion batteri lover 200 km rekkevidde, med en lading til fullt batteri på 4 timer på hurtiglader av type 2.

Den elektriske klassikeren har mer plass til bagasje og reisende, takket være fravær av bensintank, uten at det gjør den til noen stor familiebil av den grunn. Ombyggingen gjør bilen 80 kg tyngre med en vektfordeling på 57/43 fram/bak sammenlignet med orginalens 68/32. Nye bremser som regenererer energi er også på plass, sammen med nye støtdempere og en utvidet rustbeskyttelse.

«Dette er den første elektriske Minien som kommer i produksjon, selv om det har blitt bygd en og annen konseptbil eller showcar», sier Swindon Powertrains Administrerende Direktør Raphaelle Caille.

100 biler skal bygges og man kan få den som både høyre- og venstrestyrt. Prisen starter på 79 000 pund og leveres med 1 års garanti fra fabrikken. Da er det ingen kilometerbegrensning.