Linjer tilbake til 1950-tallet og likhet med den tids skjønnheter. Sciàdipersia fra Touring Superleggera er mer enn en stilfull Grand Tourer. Det er en bil man vil kjøre for turen sin skyld, og selvfølgelig ha i oppkjørselen til alles skue, fordi den er så vakker.

Av Vegar Bjørge

Basis er Maserati Gran Turismo, uten at det er så enkelt å legge merke til. Opphavet er feiringen av en annen vakker Maserati. 5000 GT fra 1968 som ble bygget i 34 eksemplarer, 3 av de med Touring karosseri. 50 år er gått og Sciàdipersia lages i 5000 GT sin ånd.

Designet er annerledes enn det vi har sett fra Touring de siste årene, men likevel står den ikke noe tilbake for skjønnheter som Disco Volante Spyder og Berlinetta Lusso. C-stolpen i børstet aluminium er stilig, hekken og de heftige eksospottene er heller ikke feil, mens fronten har et oppsyn som er mer klassisk.

Fikk du med deg denne fra David Brown?

Interiøret er håndlagd i de fineste materialer, og alt er gjort for å få den beste finishen. Her finnes ikke elementer som forstyrrer det elegante. Det lyse skinnet mot det sorte, er fantastisk lekkert. Detaljer som knapper, ratt og girspak fører tankene noen tiår tilbake, uten at det virker gammeldags.

En V8-maskin på 4,7 liter står for kraften, og gir 460 hk som distribueres til bakhjulene via en 6 trinns automatisk girkasse fra ZF. 10 biler blir bygd, og alle kommer til å få spesialbehandling etter kundenes egne ønsker. Pris sies det ikke noe om, men den blir dyr, meget dyr.

Foto: Touring Superleggera