Nå har riktignok ikke David Brown Automotive noe som helst med Aston Martin å gjøre – selv om man på så mange måter skulle tro det.  David Brown er jo også navnet på mannen som i 1947 kjøpte den britiske bilprodusenten Aston Martin for 20 000 britiske pund – men har altså ikke noe med «vår» David Brown å gjøre.

I Genève viste David Brown Automotiv en Silverstone Edition av sin Speedback GT, det er kort fortalt en frisert versjon av bilen som ble vist første gang i 2015.

De håndbygde bilene kombinerer britisk design og en 5.0-liters kompressormatet V8 med automat, som i utgangspunktet yter drøyt 500 hestekrefter. Bilene er håndbygget og skreddersys gjerne til kundens ønsker.

For de som ønsker enda litt mer

500 hestekrefter er tydeligvis ikke maks av hva som kan hentes ut av V8eren, for i Silverstone Edition har guttene hos David Brown lokket ut enda hundre hester til.

Med 601 hestekrefter og lett vanvittige 766 Newtonmeter med moment, går 0-100 unna på pene 4,2 sekunder.

Kreftene sendes til bakhjulene via en sekstrinns automatkasse. Spesialversjonen er også oppgradert med nye dempere og stabilitetskontroll.

En hyllest

– Helt siden David Brown Automotive flyttet virksomheten til Silverstone, har vi ønsket å gi en hyllest til den viktige rollen banen har i britisk motorsporthistorie, sa David Brown – gründer og sjef for den lille bilfabrikken.

Kun ti biler vil bli bygget av Silverstone Edition, og skulle du lure når du møter en på veien (you wish), så er de spesielle alufelgene, og de integrerte lyktene i grillen, kjennetegn å kikke etter.

På plass inne i det svært smakfulle interiøret, kan du glede deg over at setene har fått sydd inn banekartet fra Silverstone.

Tenk på et tall

Spesialmodeller pleier jo ofte å koste litt ekstra. Silverstone Edition er ikke noe unntak, en drøy million må du legge på toppen av en «vanlig» Speedback GT. Den starter jo allerede på svært friske sju millioner – ja før avgifter da – men det er vel neppe de som setter en stopper for dette bilkjøpet.

Konklusjon: Synes du en Bristol Blenheim er for ordinært – ring banken!