Hjem Nyheter Interiøret avduket i nye Peugeot E-3008

Interiøret avduket i nye Peugeot E-3008

Til høsten viser Peugeot en ny elektrisk generasjon 3008 kompakt-SUV. De første bildene er her – av interiøret.

Av David K Andersen

E-3008 som den skal hete, er egentlig mest spennende på grunn av noe annet enn dette. Vi antar nemlig det er den første ut på en dedikert elbilplattform fra Stellantis, som endelig vil gi ting som firehjulsdrift og betydelig større batterikapasitet.

Det blir nødvendig, de fleste konkurrentene har allerede elektriske kompakt- og mellomklasse-SUVer i produksjon.

I denne omgangen er det imidlertid interiøret vi får se, hvor hovedattraksjonen er den nye skjermen.

Peugeots i-Cockpit-interiør har vært kjent lenge nå – du vet konseptet med et lite ratt og så instrumentering (analog eller digital) som du leser av over rattet, i stedet for gjennom det som på andre biler. En separat infotainmentskjerm har befunnet seg i midten.

Sånn blir det altså bare delvis i nye 3008, for her heter det Panoramic i-Cockpit, som betyr at skjermen går i ett og totalt måler 21 tommer.

Den er plassert høyt oppe, og skal gi inntrykk av å sveve over dashbordet – forsterket av LED-belysning i underkant. Du ser den fortsatt i sin helhet over rattet.

Den svakt buede enheten er egentlig ikke like banebrytende som i-Cockpit i sin tid var, lignende design preger også biler som Nissan Ariya og Kia EV6. Men ok – skjermes sitter faktisk høyere på Peugeoten. Og når den er over rattet, vil heller ikke det dekke deler av den som hos de andre merkene.

Nesten like interessant er «i-Toggles»-panelet i midten under luftdysene – en videreføring av hva du finner i nye Peugeot 308. De trykkfølsomme flatene der kan programmeres etter eget ønske for hurtigtilgang til favorittfunksjonene dine. Smart.

Det fremgår også tydelig av bildene at Peugeot fortsetter på samme linje både hva design og materialbruk gjelder. Legg blant annet merke til den økende buen med girvelger, og overflatenes ulike materialer. Dette ser spennende ut.

-Når Peugeot setter i gang med kreativiteten sin, så gjelder det å følge med. Det er opplagt at design, teknologi, materialer og opplevelser vil stå i høysetet fremover, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot hos Bertel O. Steen.

For øvrig avslører Peugeot samtidig at bilens form vil ha linjer som en fastback – ala nye 408 – bare i SUV-format.

Bilder: