Hjem Nyheter Smart vokser – dette er #3

Smart vokser – dette er #3

Allerede før gjenfødte Smarts første modell, #1, har landet, er neste klar. #3 er større, og følger den design-drevne stilen til lillebroren – samtidig som coupé-linjer tilføres.

Av David K Andersen

Smart, som tidligere stort sett bare har holdt seg til veldig korte bybiler, relanseres snart med ny profil – denne gangen er det mer designdrevet, og ikke minst blir bilene større.

Smart #1 som ble vist for et år siden, måler 4,27 meter, mens Autocar melder at lengde på 4,4 meter for #3 er lekket i Kina, der den har premiere på Shanghai Motor Show denne uken.

Det plasserer bilen midt i kompakt-SUV-segmentet – omtrent på størrelse med nye Ford Explorer – rett under populære modeller som Volkswagen ID.5.

Design er som du ser av bildene et viktig element for Smart, og minst like viktig på #3 som #1 – denne har nemlig coupé-form på bakre taklinje. Mindre radikal enn lillebroren, men kanskje minst like stilig.

Utsiden tas igjen på innsiden, som også bærer preg av tydelig og formfull design. Legg blant annet merke til den høye midtkonsollen og luftdysene – det minner liksom litt om Mercedes – som er kult (Mercedes-Benz eier nå smart 50/50 med Geely). Skjermen måler 12,8 tommer.

#3 i europeisk versjon har premiere på IAA i høst, da kommer nok flere detaljer. Bilen er ventet hit første halvdel av 2024.

Forrige artikkelVolkswagen ID.7 er klar
Neste artikkelTest: Audi Q4 Sportback 45 e-tron quattro