Hjem Nyheter Endelig takløs elbil: Mini Cooper SE Cabriolet

Endelig takløs elbil: Mini Cooper SE Cabriolet

Kule elbiler vokser ikke akkurat på trær, heldigvis jobber noen med saken: Mini er klare med elektrisk utgave av Cooper!

Av David K Andersen

Det er fornuft som ligger bak dagens elbil-utvalg: En ny biltype drar med seg betydelige utviklingskostnader. Ergo er bilene vi får i de første rundene, modeller som mange forhåpentligvis (ifølge produsentene) kjøper.

Side-effekten er selvsagt at morsomme, mindre fornuftige og kule elbiler, omtrent ikke eksisterer. Sportsbiler, hot hatcher, kabrioleter og den slags, finner du ikke.

Det gjør Mini noe med nå. Eller, de har allerede gjort noe med det, for deres første elbil, Cooper SE (les hvordan den er å kjøre her), er faktisk en kvikk, liten bil med masse kjøreglede.

Siden takløs Mini har vært en av få kabriolet-modeller som faktisk har gjort suksess de siste 10-15 årene, er det jo en glimrende idé å lage elektrisk versjon også.

Dermed lanserer altså merket en av verdens første elektriske kabrioleter nå i april. Bare 999 eksemplarer er beregnet for Europa i år, så det gjelder å passe på: Vi vil kun få en håndfull biler MINI Cooper SE Cabriolet til Norge, så entusiaster som vil ha den elektriske og helt spesielle MINI-følelsen under åpen himmel bør kjenne sin besøkelsestid når vi om kort tid åpner for bestilling. Da vil også prisen bli kjent, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør BMW Group Norge.

Drivlinjen er den samme som i versjonen med tak, en elmotor på forhjulene på 184 hestekrefter, gir akselerasjon fra 0-100 km/t på 7,3 sekunder. Rekkevidden er 201 km.

Tekstiltaket med Union Jack-mønster, kan åpens og lukkes elektrisk i hastigheter opp til 30 km/t.

Lengde på 3,86 meter, burde sammen med skarpe kjøreegenskaper og mulighet for himmelen som tak, levere masse kjøreglede.

Når vi først er inne på kule elbiler, ligger det an til at Mini om ikke lenge fortsetter med gode nyheter. En ny, elektrisk kjernefamilie skal i løpet av de kommende årene gi en ny Cooper, liten crossover (Aceman) og mellomstor crossover (Countryman). Lansering starter senere i år, og førstnevnte er det i sammenhengen store forventninger til.

Galleri:

EN FORSMAK AV TALØS MINI? LES TEST AV FOSSIL-UTGAVEN HER!