Hjem Nyheter Elektrisk Peugeot 308

Elektrisk Peugeot 308

Allerede ved introduksjonen av nye Peugeot 308 i fjor, ble det klart at den også kommer som elbil. Nå er detaljene klare.

Av David K Andersen

Utvalget av elbiler i den klassiske kompakt-klassen, er nærmest overraskende lite for tiden. Men nå får du altså et nytt alternativ å vurdere, i tillegg Volkswagen ID.3, Citroën e-C4 og Cupra Born.

308 tilnærmer seg elbil på samme måte som sine elektriske konsernsøsken, det er altså snakk om en bil du også får med helt eller delvis fossile drivlinjer.

Forskjellen er at mye av det du finner under skallet på e-308 er oppgradert.

Ikke på revolusjonerende nivå, men med forbedringer som burde oppleves som merkbare.

Motoreffekten øker fra 136 til 156 hestekrefter, samtidig som batteripakken får 4 nye kWt og ender på 54. Eller 51 kWt netto.

Takket være forbedring av effektiviteten i den nye motoren, lav luftmotstand og oppgraderinger av girboks og batteri, vil de mest økonomiske versjonene av e-308 få rekkevidde over 400 km. Forbruket er bare på 1,27 kWt per mil.

At det også kommer en e-308 SW, altså en stasjonsvogn-utgave, er minst like interessant. Bare MG5 finnes foreløpig som elbil med sånt karosseri. Snart kommer også nye Opel Astra som elektrisk stasjonsvogn.

Peugeot vektlegger at elektriske 308 ikke bare er en elbil, men også en doning som serverer god design, spennende interiør og ikke minst kjøreglede.

-Vi ser frem til å få denne bilen til Norge – både som kombi og stasjonsvogn. Begge bilene byr på svært gode kjøreopplevelser, og e-308 SW vil bli familiens drømmebil. Kombinasjonen elektrisk bil, design og kjøreglede vil passe perfekt for norske kunder, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot Norge hos Bertel O. Steen.

Elektriske Peugeot e-308 vil være på markedet sommeren 2023.

HER KAN DU LESE PRØVEKJØRING AV NYE PEUGEOT 308 SOM LADBAR HYBRID