Hjem Nyheter Første elektriske Jeep

Første elektriske Jeep

Stellantis øker elbil-trykket, og har vist bilder av den første helektriske Jeep-modellen, klar tidlig neste år.

Av David K Andersen

Stellantis-sjef Carlos Tavares spisset selskapets elektriske strategi for de kommende årene denne uken – etter at første del av planen ble presentert i fjor sommer.

Det var i den forbindelse de to bildene av Jeeps første elbil, som du ser her, ble publisert.

Vi vet imidlertid absolutt ikke noe om bilen annet enn at det er en elbil. Men det er ikke vanskelig å gjette at det kan være neste generasjon Renegade vi ser her. Den har i alle fall med seg tydelige trekk som tyder på det.

Det er i tillegg visse linjer som minner om den litt større Compass-modellen, som vi testet i ladbar utgave tidligere i vinter – les mer om den her.

Uansett: Poenget er at Jeeps skal bli helt elektrisk – på linje med alle andre Stellantis-merker som selges i Europa.

Allerede fra 2025 av, vil alle nye modeller være elektriske fra Stellantis. Vi snakker da for ordens skyld Peugeot, Citroën, DS, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Maserati, Lancia og Jeep.

Og innen 2030 skal selskapet kun selge elbiler i Europa.

USA henger også med på elektrifiseringen, om enn ikke i samme hastighet. RAM kommer med elektrisk pickup i 2024, for å ta opp konkurransen med Ford F-150, Rivian og de andre.

LES ALT OM DE NYE AMERIKANSKE EL-PICKUPENE HER!

Tavares sier det skal lanseres 100 nye Stellantis-bilmodeller i verden fra 2022 til 2030, så det kommer ikke til å skorte på utvalget fra de aktuelle merkene de kommende årene. 75 av dem er elbiler.

Dare Forward 2030, heter strategi-planen, og Tavares sier Stellantis kommer til å bli bilindustriens klima-vinner – de skal være karbon-nøytrale i 2038, og ha kuttet 50% i 2030.

Tilbake til Jeep, er altså bilen på bildene her ventet i første halvdel av 2023, mens året etter vil se lansering av en «lifestyle»-orientert elbil. Også Wrangler blir elbil, men den kommer noe senere enn disse første to.

Jeep-sjef Christian Meunier sier at merket skal dekke alle SUV-segmenter, og understreker at det er snakk om ekte offroadere og ikke «høye» personbiler.