Hjem Nyheter Dette koster elektriske Renault Megane

Dette koster elektriske Renault Megane

Renaults elektriske storselger får avløsning. Nå er Megane E-Tech Electric priset og salget åpner om kort tid. De første bilene er ventet i juni.

Av David K Andersen

Du kan lese mer utførlig om nye Megane E-Tech i denne artikkelen, fra vårt første møte med bilen før jul – Renault hadde tatt med et før-serie-eksemplar til Norge for visning.

Neste uke er det også klart for første prøvekjøring, men i forkant av det har Renault Norge sluppet priser for den nye elbilen. Salget åpner mandag til uken.

Megane er i klassen over Zoe, og blir derfor en konkurrent til biler som Volkswagen ID.3., Citroën ë-C4 og klassikeren Nissan Leaf.

Bilen sitter på en ny, dedikert elbil-plattform, så med solid batterikapasitet på 60 kWt, loves rekkevidde opp til 470 km.

Den forhjulsdrevne bilen leveres med 130 eller 220 hestekrefter, og kommer i tre utstyrsnivåer. 

Det starter med Evolution ER (extended range = 470 km), som har den lille motoren og koster fra 359 900 kroner. Den er velutstyrt og stiller med openR, Google-integrert infotainmentsystem, nøkkelfri tilgang og start, adaptive LED hovedlys, to-sone klima, varme i rattet med mer.

Neste ut er Techno med 220 hestekrefter og rekkevidde redusert med 20 km så den er på 450. Her får du mer sportslig støtfangerdesign, mulighet for to-tone-lakk, Multi Sense kjøreprogramvelger med medfølgende stemningsbelysning, 20-tommers felger, automatisk dimming på speilene og elektrisk innfellbare sidespeil – for å liste opp noe. Her er prisen 384 900 kroner.

Til slutt er det topputgaven Iconic som tilfører elektrisk justerbare skinnseter med massasje, skinnkledde deler av dashbordet, Harman/Kardon lydanlegg og mer. Den holder seg rett under den magiske grensen med startpris på 399 900 kroner.

Følg med neste uke – da skal vi prøvekjøre bilen for første gang, og kommer med full rapport om hvordan den oppleves.