Andre generasjon BMW 2-serie Active Tourer ankommer med iX-inspirert interiør, opp til 80 km elektrisk rekkevidde, og en topputgave med over 300 hestekrefter.

Av David K Andersen

2-serien Active Tourer er en usannsynlig BMW. Det er en forhjulsdreven, kompakt flerbruksbil. Men dette merket liker ikke bare å overraske i segmenter de ikke ventes å eksistere i, slik de gjorde med lanseringen av nå utgående versjon i 2014, de oppnår som regel også suksess.

For 2-serien Active Tourer, som for ordens skyld ikke har noe med 2-serien Coupé å gjøre, har vært en suksess. 430 000 eksemplarer er produsert, og i Norge har den solgt som varm hvetebrød – mye takket være ladbar drivlinje og firehjulsdrift. Mer 7 000 biler, faktisk.

Som før deles plattform med blant annet Mini, og nå også 1-serien og 2-serie Gran Coupé. Det dreier seg om en videreutviklet UKL2-arkitektur, som er lettere og bedre tilpasset elektrifisering. Den kalles FAAR.

To versjoner med ladeplugg

Her har du altså tverrstilt motor med forhjulsdrift, men så har den elektrisk motor på bakakslingen, som gir firehjulsdrift. I nye Active Tourer kan du velge mellom to ladbare plug-in hybrider.

225e xDrive har 136-hesters bensinmotor og 109 elektriske, som gir 245 i systemeffekt, mens den nye toppmodellen 230e xDrive drar på med 150 bensinhester og 177 elektriske, som gir 326 hestekrefter totalt.

Batteriet er det samme i de to e-versjonene, det har kapasitet på 16,3 kWt brutto/14,9 netto. Ladekapasiteten øker samtidig fra 3,7 kW til 7,4, sånn at det tar ned mot 2,5 timer å lade den helt opp. I vanlig stikkontakt tar det rundt 8 timer.

Rekkevidden øker betydelig med denne oppgraderingen, vi er på opp til 80 km.

Litt større

Nye BMW Active Tourer vokser ellers litt i alle retninger, den er 3,2 cm lengre, 2,4 cm bredere og 2,1 høyere.

Bagasjerommet tar fra 406 liter bak baksetet og under bagasjetrekket, til 1 370 om du legger setene ned og laster til taket. Tilhengervekt på 1 400 kg er et positivt tilskudd.

Interiøret får ifølge BMW en helt ny geometri. 2-serie Active Tourer er den første kompaktmodellen som tar i bruk BMW Curved Display, den store infotainmentskjermen med det nye operativsystemet iDrive 8, som man kjenner fra BMW iX og BMW i4. Ønsker man å forsterke luksusfølelsen ytterligere, kan instrumentpanelet også kles i Sensetac-skinn – på samme måte som langt større BMW-er.

Det forsikres også om at nyheten inneholder alle aktive sikkerhetssystemer, også her er flere funksjoner hentet fra større og mer avanserte BMW-modeller.

-I en tid hvor mye av fokuset ligger på BMW iX og BMW i4, så viser vi med den nye 2-serie Active Tourer at BMW Groups sterke satsning på elektrifisering også kommer plug-in hybridene til gode. Når våre ladbare modeller i stor grad fremover kan dele komponenter, er det mulig å by på plug-in hybrider med solid elektrisk rekkevidde i hverdagen, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør BMW Group Norge.

Den nye ladbare flerbruksbilen lanseres i februar 2022.