Hjem Nyheter BMW 2-serie Gran Coupe: Gir Mercedes konkurranse

BMW 2-serie Gran Coupe: Gir Mercedes konkurranse

Mercedes CLA har fått holde på alene lenge nok, i alle fall om du spør BMW. De kommer nå med et alternativ – her er 2-serie Gran Coupe.

Av David K Andersen

Litt flere alternativer finnes altså – i alle fall om du måler på premium merke i kompaktklassen, som ikke er kombi. Det finnes jo en Audi A3 sedan og også en Mercedes A-klasse sedan.

Navnet Gran Coupe, antyder imidlertid tydelig at det er Mercedes CLA som er målet. Det kan jo passe BMW ganske bra, siden den nettopp har kommet i ny utgave. Nå får de en enda litt nyere bil å by på selv.

LES FØRSTE PRØVEKJØRING AV NYE MERCEDES CLA HER!

2-serie Gran Coupe skal vises for publikum første gang på bilutstillingen i Los Angeles nå i november, men de har altså sendt ut de første bildene og informasjonen nå. Norske priser og ytterligere spesifikasjoner er ikke klare enda, men BMW sier bilen skal være klar på veien i mars neste år.

Basen er nye 1-serie, men så får den disse typiske coupé-linjene i kombinasjon med fire dører som vi ser på flere modeller, senest nye 8-serie med samme tilnavn.

At det er en BMW er lett å se, den preges av den samme stramme linjeføringen med tydelige profiler og detaljer som andre nyere modeller.

Samtidig synes jeg, utfra disse første bildene, den også byr på noe nytt. Sjekk nedre vinduslinje som er mer økende enn vi er vant med hos BMW. Kanskje symboliserer den til en viss grad skiftet fra bak- til forhjulsdrift.

Denne vil som 1-serien også komme med firehjulsdrift, blant annet i topputgaven M235i xDrive som får 306 hestekrefter, og i likhet med M135i vil klare å nå 100 km/t på rett under 5 sekunder.

De mer folkelige variantene vil tilbys via 218i med tresylindret bensinmotor på 140 hester, og 220d med 190. Flere vil sikkert dukke opp senere.

På innsiden blir bagasjerommet større enn på 1-serien – her er det snakk om 430 liter mot 380. I tillegg får den selvfølgelig BMWs siste generasjon interiør – i samme stil som blant annet nye 3-serie.

MER BMW? VI HAR ALLEREDE KJØRT NYE 330E – LES HVA VI SYNES OG SE BILDENE HER!