Hjem Nyheter BMW 8-serie Gran Coupe

BMW 8-serie Gran Coupe

Det er et år siden vi så første modell av BMW 8-serie. Nå er tredje versjon klar. Mer design. Mer plass. Mer luksus. Det er klart for BMW 8-serie Gran Coupe!

Den er stor, noe akselavstand på 302,3 vitner om. Den skal kunne frakte 4 voksne på en komfortabel måte. Likevel er det en sportsbil helt utenom det vanlige. Lengden er 508,2 cm og bredde 193,2 cm. Vekten er økt med 70 kg i forhold til coupèen, noe som er ganske moderat, takket være utstrakt bruk av lettvektsmaterialer.

– Den nye BMW 8-serie Gran Coupe er sportslighet og luksus, pakket inn i subtil eleganse med fire dører. Dette er bilen for de som ønsker en dose ekstravagansa og kjøreglede, både i hverdagen og til de lengre kjøreturene, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Gran Coupè har flere likheter med 8-Serie Coupe, men den er 30 mm bredere og 61 mm høyerer, samtidig som den er strekt godt ut i lengderetning. Frontruten har mer stående vinkel, og fra a-stolpen og bakover er sedan-karosseriet blandet med coupè. Plassen innvendig er god, særlig bak, og med 4 dører er det lett å være baksetepassasjer. Ønsker du mer lys, kan 8-Serie Gran Coupè leveres med panorama glasstak.

Seteløsningen kalles 4+1 seter, ettersom utforming på baksetene har tydelig 2-seters preg, med samme utforming som sportstolene foran, uten å ta bort muligheten for en sitteplass i midten. Den passer da også best for barn. Bagasjevolumet er på 440 liter, noe som betyr at 3 golfbager får plass.

Materialvalget innvendig er fra øverst hylle, og luksus har stått i førersetet. Gran Coupè leveres med samme digitale instrumentering som resten av 8-Serien.

Helt nye BMW 8-serie Gran Coupe lanseres først med tre motorvarianter. En sekssylindret bensinmotor, en sekssylindret dieselmotor og en åttesylindret bensinmotor. Sistnevnte sitter under panseret i den foreløpige toppmodellen, BMW M850i xDrive Gran Coupe. Alle modellene har 8-trinns Steptronic automatgir og xDrive-firehjulsdrift som standard. Toppmodellen blir etterhvert BMW M8 Gran Coupè.

Priser for BMW 8-Serie Gran Coupè
BMW 840i xDrive Gran Coupe fra kr. 1.261.100
BMW M850i xDrive Gran Coupe fra kr. 1.758.400
BMW 840d xDrive Gran Coupe fra kr. 1.271.500

BMW 8-Serie Gran Coupe lanserer i November.

LES VÅR TEST AV BMW M850I COUPÉ HER!

Tekniske data:

Modell: Effekt: Dreiemoment: 0-100 km/t: Toppfart:
BMW 840i xDrive Gran Coupe 340 hk 500 Nm 4,9 sek 250 km/t
BMW M850i xDrive Gran Coupe 530 hk 750 Nm 3,9 sek 250 km/t
BMW 840d xDrive Gran Coupe 320 hk 680 Nm 5,1 sek 250 km/t