Neste år kommer Subarus første elbil, en mellomstor familie-SUV. Her er de første hintene om hvordan nye Solterra blir.

Av David K Andersen

Solterra er på størrelse med dagens Forester, som betyr mellomstor SUV. Og synes du at noe er kjent, så stemmer nok det. Dette er nemlig resultatet av samarbeidet mellom Toyota og Subaru, om elbil med base i e-TNGA-plattformen.

e-Subaru Global Platform, som den heter i dette tilfellet, er fleksibel, og skal kunne bære ulike bilstørrelser. Den er også fleksibel med tanke på drivlinje: Forhjuls-, bakhjuls- og firehjulsdrift er mulig. Vi regner med sistnevnte gjelder for Solterra.

Annet enn det, får vi ingen spesielle detaljer i denne omgang, men ser jo tydelig at bilen ligner på Toyota bZ4X, som vi både har skrevet om, og som Toyota har kjørt mye reklame på i det siste – du har nok sett den.

Designen synes jeg både minner om dagens Toyota RAV4 og Subarus senere modeller som XV. Selv om bildene som foreløpig er sluppet, er lett hemmelighetsfulle.

En av de mest interessante observasjonene å gjøre i denne omgang, er bildet av interiøret. Det viser radikal design, som ikke minner om noe av det vi har sett fra Subaru så langt. Ikke bare antyder det friskt utseende, men også en nokså lav og sportslig sittestilling.

Det er jo en god start, i påvente av Solterras ankomst neste år.

MER SUBARU? HER KAN DU LESE TEST AV FORESTER HYBRID!