Skulle ikke nye Qashqai være stor nok, følger Nissan opp med storebror X-Trail i ny utgave. Dette er de første bildene.

Av David K Andersen

Etter en stille periode, er Nissan endelig tilbake med flere nyheter dette året. Viktigst for oss i Norge blir helt sikkert den kommende elektriske familie-SUVen Ariya, som ser ut til å matche de beste i klassen – du kan lese mer om den her. 

Samtidig er de mer tradisjonelle crossoverne og SUVene superviktig for Nissan, og for ikke lenge siden viste de en helt ny generasjon Qashqai.

Nå har turen kommet til storebror X-Trail, som nylig hadde verdenspremiere på bilutstillingen i Shanghai.

I likhet med Qashqai, bygger nye X-Trail på CMF-C-plattformen. Det betyr samtidig at den vil komme med Nissans e-Power elektrifiserte drivlinje. Her er det ikke snakk om ladbar hybrid, men fullhybrid.

Teknologien skiller seg imidlertid fra de fleste av samme type, ved at bensinmotoren genererer strøm til elmotorer som driver bilen fremover. Ikke helt ulikt Hondas system, selv om de også lar bensinmotoren drive hjulene i gitte settinger.

X-Trail vil leveres med firehjulsdrift, og har ulike kjøreprogrammer for å sikre fremkommelighet og stabilitet under forskjellige forhold.

Foreløpig er ikke særlig mye informasjon om bilen frigitt, men den skal som før ha mulighet for 7 seter.

Vi noterer for øvrig at mye innvendig minner om nye Qashqai, og regner med store deler av dashbordet, skjermer og kontrollenheter er de samme. Infotainmentskjermen skiller seg imidlertid ut på X-Trail, nå vi sammenligner, men det kan være forskjeller mellom det europeiske og kinesiske markedet.

Uansett regner vi med kvalitetsløftet på interiørfølelse Nissan gjennomfører med Ariya og Qashqai, også vil gjelde for den nye 7-seteren.

Mer informasjon om nye X-Trail kommer når Nissan nærmer seg Europa-introduksjon.

HER KAN DU LESE TEST AV UTGÅENDE GENERASJON X-TRAIL!