Endelig er Volkswagens populære SUV Tiguan, klar i ladbar utgave – her er prisene.

Av David K Andersen

Nyheten kommer i forbindelse med at Tiguan, som i denne generasjonen har hengt med siden 2016, faceliftes. Som vi skrev om i fjor sommer, innebærer altså oppdateringen av modellen ikke bare typiske ting som endret utvendig styling og bedre interiør med mer moderne informasjonssystem – her tilkommer nå også en ladbar utgave.

Tiguan kommer denne vinteren også for første gang i R-versjon med 320 hestekrefter, vi kommer tilbake med mer om den senere.

Tilbake til den ladbare varianten, som får tilnavnet eHybrid, låner den drivlinje fra Golf 8 GTE og Skoda Octavia RS iV. Her er det altså snakk om 1,4-liters turbo bensinmotor, med elmotor plassert mellom den, og 6-trinnsautomaten.

Tiguan eHybrid har dermed ikke firehjulsdrift – det leveres bare sammen med 2.0 TDI med enten 150 eller 200 hestekrefter. Den byr imidlertid på systemeffekt på 245 hester, og klarer 0-100 km/t på 7,5 sekunder.

Batteripakken er på 13 kWt og gir rekkevidde på inn til 49 km.

Det praktiske er godt ivaretatt, bagasjerommet tar 476 liter, og så har bilen tilhengervekt på hele 1 800 kg.

Tiguan leveres i 3 utstyrsversjoner, Life, Elegance og R-Line. Prisene er henholdsvis 408 700 kroner, 447 100 og 462 200 – det er eks frakt og levering. Bilene har mye standard, men kan også videreutrustes.

Det plasserer den ladbare Tiguanen noe over Citroën C5 Aircross i pris, og på linje med Ford Kuga ladbar hybrid. De tre bilene er svært like på spesifikasjoner, men Forden er noe større.

Er det firehjulsdrift som gjelder, starter faceliftede Tiguan på 511 600 for en 2.0 150 hk TDI DSG i Life nivå, mens R-Line 2.0 TDI DSG med 200 hester starter på 582 400 kroner.

Volkswagen åpnet salget av nye Tiguan denne uken.