Hjem Nyheter BMW M3 Touring bekreftet

BMW M3 Touring bekreftet

Mange har ønsket seg denne, og BMW har vurdert det flere ganger. Nå skjer det endelig: Neste BMW M3 kommer også som stasjonsvogn.

Av David K Andersen

Vi har, som du har kunnet lese den siste uka her på Bil og Motorbloggen, skrevet mye om BMW og elektrifisering. Et skred av elbiler og ladbare hybrider er i ferd med å lanseres, og det vil pågå i flere år fremover.

Med det som bakteppe, spør mange seg hvordan det skal gå med M-bilene i fremtiden. Blir de også elektriske, eller kuttes de kanskje ut? Nå i starten av august har det blitt rapportert om at neste M5 vil komme i elektrisk utgave med 1 000 hestekrefter. Noe er på gang.

Men for den aller nærmeste fremtid, kan bensinhoder ta det rolig. Ekstra rolig, med denne nyheten.

For 3-serien, som kom i ny utgave i fjor, er straks ferdig utviklet og klar for veien i M3 og M4-versjoner.

Det er M3 sedan og M4 Coupé som ankommer først – premieren, hvor vi får se bilder og vite tekniske data, er bare noen uker unna. Neste år kommer også M4 Cabriolet.

Nå bekreftes det også at M3 Touring vil komme, og at vi kan vente den klar i 2022.

Fra før har det blitt produsert M-stasjonsvogner på 5-serien, mange husker E34 M5 Touring fra 1992 (den siste med sekser), og E61 fra 2007 (den med V10).

For 3-seriens del ble det laget en prototype på M3 Touring i 2000, men den ble skrinlagt. At Audi RS4 Avant og Mercedes-AMG C63 T får konkurranse, er på høy tid.

Mer informasjon om hvilke ytelser vi kan vente finnes foreløpig ikke. Det vi vet, er imidlertid at nye M3 og M4 kommer til å få den nye rekkesekseren fra M som så langt har sett dagens lys i X3 M og X4 M.

Vi kjørte de bilene for første gang for et år siden, les mer om dem i denne linken.

Kort fortalt dreier det seg om en 3-liters turboladet rekkesekser. I Competition-utgavene av X3 og X4 M, yter den 510 hestekrefter og gir bilene akselerasjon fra 0-100 km/t på 4,1 sekunder. Det er naturlig å anta at M3 og M4 får lignende ytelser.

At BMW går ut med bekreftelsen om at M3 Touring vil komme på dette tidspunktet, skyldes nok delvis at den begynner å bli klar for testing. Forkledde utviklingsbiler kan ventes å bli sett både på Nürburgring, og i områdene rundt lokalene til BMW M GmbH i Garching, rett utenfor München.

Forventningene er naturlig nok store også hos den norske importøren: -Det er ikke alle bilprodusenter forunt å kunne utvikle og lansere en bil som BMW M3 Touring i tiden som kommer, side om side med en rekke nye plug-in hybrider og helelektriske modeller. Det vitner om at BMW fortsatt setter ren kjøreglede i høysetet, også for de blant oss med 98-oktan i blodet. Og – selv om bilen blir en stasjonsvogn, så vil den først og fremst være en BMW M3, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Den råeste 3-serien av den nye generasjonen så langt: Les test av M340i xDrive Touring her!