Nye Yaris vil komplettere dagens generasjon Toyota-modeller med ny plattform, drivlinje og forbedringer på alle områder. Nå er norske priser klare.

Av David K Andersen

Vi kikket nærmere på nye Yaris allerede i oktober i fjor, under et arrangement hvor Toyota avduket bilen og hadde utviklere, ledere, ingeniører og designere tilstede.

Yaris er helt ny fra grunnen av denne gangen, alt fra chassis og karosseri til motor og interiør, er helt nytt. Mer sportslig og moderne design, og en stor oppgradering av interiøret, er sammen med den nye fullhybriden under panseret hovedtrekkene.

Alt om selve bilen, etter at vi har undersøkt den, sittet i den og snakket med de som står bak den, kan du lese i denne artikkelen.

Riktig så tidlig, eller sent, ute som dette, er det ikke vanlig å være, for nye Yaris må vente enda et par tre måneder før den får møte norsk jord – bilen er på plass her i september. Nesten et år etter at vi så den første gang.

I mellomtiden har de også vist nye Yaris Cross, som blir en egen crossover-modell. Mer om den leser du her.

Den nye bilen er fint utstyrt i alle gradene den leveres i, og kommer blant annet med svært høyt sikkerhetsnivå uansett utgave. Toyota Safety Sense 2.5 er navnet på de aktive hjelpefunksjonene og avanserte kollisjonssikkerhets-tiltakene. Blant annet er ryggekamera og kollisjonspute mellom forsetene standard.

Her er oversikt over utstyrsnivåene:

Yaris Life, 236 400 kroner

Denne innstegsversjonen har alle aktive sikkerhetssystemer som adaptiv cruisekontroll, skiltleser, fotgjengerleser for autobremssystemet både dag og natt, filholder og automatisk fjernlys. Den kommer også med klimaanlegg, skinnratt og 7-tommers infotainmentskjerm med Apple Carplay og Android Auto. Pluss en del annet som vi regner som en selvfølge i nye biler.

Yaris Active, 251 900 kroner

Her får du i tillegg fullt LED-lys i både hovedlys, tåkelys og med LED-signatur i baklysene. Den har videre lyddempende glass i frontruten, lakkert grill, innvendig dørtrekk i filt, elektriske vinduer også bak, nøkkelfri tilgang og start, og alu-felger.

Yaris Active Tech, 263 800 kroner

Du kan bygge videre på samme utstyrsnivå med Tech-modellen, som gir 8-tommers infotainment, digital instrumentering, rattvarme og 16-tommers alufelger.

Yaris Active Tech Bi-Tone, 269 700 kroner

Som navnet antyder: Kontrastfarge på taket (hvit), og mørke ruter.

Yaris Style, 278 400 kroner

Her snakker vi i tillegg panorama glasstak, sportsseter i delskinn, 2-sone klima, ladeplate, 17-tommers felger, flere sorte stylingdetaljer utvendig og elektrisk innfellbare speil.

Yaris Style Tech Bi-Tone, 294 300 kroner

Velg mellom sort eller hvit kontrastfarge på taket, og få med head-up display, JBL lydanlegg med 8 høyttalere og autodimming av midtspeilet.

Yaris Executive Grey, 291 900

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi snakker lyst grått interiør og ellers alt utstyr nevnt over. I tillegg har den høydejusterbart passasjersete.

Det vil også finnes en fullutstyrt Premiere Edition til 295 700 kroner. Den har også LED-belysning innvendig.

Prisene er fine – selvfølgelig takket være fullhybridsystemet som gir lave utslipp og dermed lavere avgift enn hos konkurrentene som fortsatt stort sett er helt fossile.

Men vi merker oss også at Yarisen både kan by på mer utstyr, samtidig som den er billigere, enn rene elbiler i småbilklassen. Her tror jeg vi kan vente fortsatt svært godt Yaris-salg de kommende årene i Norge. Selv om den ikke er elektrisk som mange småbiler her i landet i dag er.

Forhåndssalget i Norge er nå åpnet, vi kommer tilbake med første prøvekjøring så snart det lar seg gjøre.

NYE YARIS KOMMER OGSÅ I VERSTINGSUTGAVE MED 261 HESTEKREFTER OG FIREHJULSDRIFT. LES ALT OM DEN OG DE ANDRE KOMMENDE SPORTSBILENE FRA TOYOTA HER!

Forrige artikkelTest: BMW X5 M Competition
Neste artikkelFord og Volkswagen skal samarbeide om nye modeller