Hjem Nyheter Nye Toyota Highlander kommer til Norge

Nye Toyota Highlander kommer til Norge

RAV4 får en storebror, når Toyota Highlander neste år kommer til Europa og Norge.

Av David K Andersen

Selv om RAV4 etterhvert har vokst seg ut av den tradisjonelle kompakt-SUV-klassen, er den fortsatt ikke stor nok til å bli en SUV med tre seterader.

Når nye Highlander neste år kommer hit, er den omtrent like lang som en BMW X5 eller Mercedes GLE, og vil bli et spennende alternativ for de med store plassbehov.

I motsetning til den noe mindre Land Cruiseren, og 4Runner som ikke selges i Europa, er Highlander i likhet med RAV4 personbilbasert med selvbærende karosseri, og ikke ramme-basert som de mer ekstreme offroaderne.

Bilen ble først lansert i 2000, og i fjor kom den i helt ny versjon – dette er den fjerde siden starten av.

Selve plattformen deles med nye Camry, som betyr at bilen er klargjort for hybrid drivlinje. Dermed er veien til Europa plutselig langt kortere – akkurat som med Ford Explorer, som kommer nå i år.

HER KAN DU LESE TEST AV TOYOTA CAMRY!

Her er det i likhet med dagens RAV4 snakk om en fullhybrid (ikke ladbar), med fjerde generasjons system. Det har som de fleste nå har fått med seg vist seg svært effektivt og drivstoffgjerrig.

Effekten blir imidlertid større i Highlander, som får 244 hestekrefter. I tillegg til 2,5-liters bensinmotor, har den elmotor både på transmisjonen foran, og på bakakslingen. Firehjulsdrift er dermed standard.

Bilen er ikke ferdig typegodkjent i Europa enda, men Toyota oppgir 146 g/km for CO2-utslipp og forbruk ved blandet kjøring på 0,66 liter per mil, foreløpig.

Den skal kunne trekke tilhenger på opp til to tonn, og by på svært gode plassforhold. Den midtre seteraden kan skyves forover og bakover med 18 cm slik at de som sitter på tredje rad kan får bedre plass om nødvendig.

Bagasjerommet er stort og tar 658 liter.

Toyota lover svært høy komfort, blant annet via ekstra isolering rundt store deler av kupeen. Mange smarte rom og oppbevaringsmuligheter skal gjøre den enkel og praktisk å leve i hverdagen.

Utstyrslisten skal dessuten være rikholdig, og inkludere ting som 12,3-tommers infotainmentskjerm, digitalt bakspeil, kicksensor på bakluken, head-up display og komplett pakke aktive sikkerhets-systemer inkludert aktivt styreinngrep i nødsituasjoner.

Highlander vil være på plass i starten av 2021.

HER ER EN ANNEN SUV-NYHET FRA TOYOTA: YARIS CROSS!