BMW er i sluttfasen med nye 4-serie, som settes i produksjon senere i år. Vi vet det meste allerede – unntatt hvordan den kommer til å se ut.

Av David K Andersen

Som du sikkert har fått med for lenge siden, skiftet BMW om på nummereringen i forbindelse med forrige generasjon 3-serie. Da den ble vist for første gang under Frankfurt-utstillingen i 2013, ble coupé-utgaven omdøpt til 4-serien. Bilen kom også for første gang som firedørs Gran Coupé året etter.

I kjølvannet av nye 3-serie som kom i fjor, er det nå straks klart for en ny generasjon 4-serie. Den vil etterhvert også knytte til seg en ny modell, i form av elektriske i4, som vi venter blir en av de sportsligste elbilene så langt – uansett merke. Cabriolet og 4-dørs coupé ventes også.

LES TEST AV DEN RÅESTE 3-SERIEN SÅ LANGT: BMW M340I XDRIVE TOURING!

Akkurat nå er imidlertid det store spørsmålet hvordan nye 4-serie i vanlig fossil-utgave kommer til å se ut.

Det tekniske, og interiørdesignen, er vi nokså sikre på – der snakker vi ganske likt vanlige 3-serie. BMW har dessuten nå bekreftet at toppmodellen (i forkant av M4 som kommer senere) vil være M440i xDrive Coupé med 374 hestekrefter.

Det er samme motor og drivlinje som i M340en det er linket til over. Men den skal også være utstyrt med 48V mild-hybridsystem som ikke bare senker forbruk og utslipp en aning, men også gir boost på 11 hestekrefter.

Det er altså utseendet som er spenningsmomentet. Det hjelper ikke stort at BMW sier den vil være 57 mm lavere, 23 mm bredere og ha tyngepunkt 21 mm nærmere bakken enn en 3-serie. Ikke heller at de har frigjort noen bilder av bilen i kamuflert utgave.

Det vi imidlertid kan se på, er konseptbilen fra Frankfurt-utstillingen i fjor høst, på bildet under.

Her ser vi, som BMW også lover, at den både skiller seg mer fra 3-serien enn tidligere, men også at den er av samme designskole med tanke på enkelte linjer og detaljer. Jeg tror nye 4-serie blir omtrent sånn.

I alle fall sett fra siden eller bakfra. Hva som skjer med konseptbilens enorme grill, må vi bare vente til de første offisielle bildene blir sendt ut med. Jeg legger et par kroner på at den ikke blir så ekstrem at media trenger å dra det for lengst oppbrukte «grillsesongen-i-gang»-ordspillet.

Her er de nyeste bildene av kommende 4-serie fra BMW