Hjem Bilutstillinger Neste BMW 4-serie med egen stil

Neste BMW 4-serie med egen stil

BMW vil lage skillet mellom 3-serie og Coupé-utgavene i 4-serien større – Concept 4 viser vei. Den hinter dessuten til elbilen i4 med ankomst i 2021.

Av David K Andersen

I 3-seriens barndom var skillet mellom 2- og 4-dørs-variantene, bare det. Altså at den ene hadde dobbelt så mange dører som den andre. Allerede med E36 fra starten av 90-tallet, ble imidlertid avstanden større, og todørs-utgaven mer av en coupé.

Ved forrige generasjonsskifte i 3-serien, endret coupévariantene navn til 4-serien, og kom med både 2 og 4 dører (Gran Coupe).

Når det nå snart på nytt er tid for helt ny coupé-utgave, ønsker BMW å differensiere enda mer fra 3-serien. Derfor vises Concept 4 på Frankfurt-utstillingen nå.

Konseptbilen har typisk minimalistisk design, men oppleves som langt mer muskuløs i fremtoningen enn tidligere. Og som BMW selv ønsker; mer av en egen modell.

Den byr også på en rekke smådetaljer som fanger interesse. I grillen og de andre luftinntakene, er de små elementene utformet som 4-tall i lekre formasjoner. Lyktene er dessuten bygget inn i karosseriet som tredimensjonale skulpturer. Ifølge BMW ser de nesten ut som edelstener, men det er muligens å ta noe hardt i. Stilig er det i alle fall, det er vi enige i.

Grillen er som du ser nokså særegen, og fremstår som et slags neste skritt etter 7-serie med facelift og X7. Her er den imidlertid integrert på mer sportslig måte, og selv om den er uvant, synes vi dette var litt spennende. Med den naturlige nedtoningen ventet for produksjonsmodellen, er det potensiale for noe kult her.

Bakenden har horisontalt preg for å gi inntrykk av bredde. Den domineres av rene overflater med få, men presise konturer. Bilen ser mildt sagt bra ut fra enkelte vinkler.

Drivlinjen i Concept 4 hinter kraftig til elbilen i4 – en Gran Coupé-type modell som kommer i 2021 og er ventet å bli BMWs første virkelig sportslige nullutslipps-bil.

Ved siden av å bli lynrask, med akselerasjon fra 0 til 100 km/t på under 4 sekunder, lover BMW rekkevidde på over 600 km for i4.

BMW 4-serie coupé kommer neste år.