Land Rover Defender har blitt et ikon, og i helt ny utgave, kan man fortsatt ane røttene samtidig som den stormer mot framtiden.

Den er en av de store nyhetene i Frankfurt, og man skjønner fort hvorfor. Mange har et forhold til denne ujålete offroaderen som tar deg med på eventyr inn i det ukjente, noe det føles som den nå er på vei mot.

Ukjent fordi verden forandrer seg i et tempo så kjapt at biler som Land Rover Defender ikke henger helt med. Råbarske firehjulstrekkere som må ut i skogen, er ikke like grønne som man skulle tro. Likevel gjør Land Rover det de kan for at den nye utgaven er klar for det 21. århundre.

Så la oss ta litt om den nye tidsalderen først, for nye Defender er bygget på en plattform som er klar for elektrifisering og allerede neste år kommer en plug-in hybrid som skal bidra til at du kan kjøre utslippsfritt på dine skogsturer.

For den nye tiden har man også tatt fram et helt nytt infotainmentsystem (Pivi Pro), som bidrar til intuitive løsninger og alltid-på-funksjonalitet. Software-over-the-air-teknologien (SOTA) tar nye Defender til et nytt nivå, der 14 individuelle moduler mottar fjernstyrte oppdateringer. Ved å laste ned data mens eieren sover eller befinner seg langt borte, vil nye Defender bli bedre med alderen, etter hvert som elektroniske oppdateringer tas ned til kjøretøyet med en gang, uten forsinkelse og uten å måtte oppsøke en Land-Rover-forhandler.

«Vi har tatt inn over oss den utrolige kapasiteten og det minimalistiske og funksjonelle interiøret til Defender, og oppfunnet ikonet for det 21.århundre på nytt. Nye Defender gir oss lov til å gjøre ting på en annen måte, å skyve grensene og gjøre det utenkelige, uten å miste karakteren og autentisiteten til originalen. Fra første stund var vi besatt av funksjonaliteten under huden, fra å velge de riktige materialene til toppmoderne oppkobling. Resultatet er ikke bare den mest kapable Land Rover som noensinne er laget, men også en virkelig komfortabel og moderne bil som folk vil bli begeistret for å kjøre», kan Nick Roger, Executive Director, Product Enginering hos Jaguar Land Rover fortelle.

Fra start vil Defender leveres med to forskjellige bensinmotorer og to forskjellige dieselmotorer, fra 200 til 400 hk.  Du får den med 90 eller 110 karosseri, og du kan velge mellom mange setekonfigurasjoner. Nå kan du også få den kompakte 90-serien som 6-seter, takket være tre seter fram og tre seter bak. Girvelgeren er plassert på dashbordet, og dermed har de kunne plassere enda en passasjer fram slik den klassiske Defenderen var. Om du går for den større 110-serien, vil du kunne velge 5-, 6- eller 7-seter og i tillegg ha god plass til bagasje. I tillegg er det flust med utstyrsvarianter og velge mellom i tillegg til personalisert utstyr.

Selvfølgelig er Defender først og fremst en bil for eventyrlystne uansett om du er urban eller farmer. Derfor er den også bygget slik at du kan bruke den stort sett der du ønsker. Den nye chassis-arkitekturen gir en bakkeklaring på 291 mm og off-road-geometri i verdensklasse, noe som gir 110-modellen inngangs-, brudd- og avkjøringsvinkler på henholdsvis 38, 28 og 40 grader (Off Road-høyde). Den maksimale vadedybden på 900 mm støttes av et nytt Wade-program i Terrain Response 2-systemet, som sikrer at føreren trygt kan krysse dypt vann.

På land hjelper Land Rovers avanserte ClearSight Ground View-teknologi føreren med å dra full nytte av Defenders utrolige kapasitet ved å vise det området som vanligvis er skjult av panseret like foran forhjulene, på den midtplasserte berøringsskjermen.

Configurable Terrain Response debuterer i nye Defender, og lar erfarne off-road-førere fininnstille individuelle innstillinger slik at de passer perfekt til forholdene, mens uerfarne fører kan la systemet finne de mest hensiktsmessige innstillingene for det aktuelle terrenget ved hjelp av den intelligente Auto-funksjonen.

Land Rover Defender har gjennomgått et omfattende testprogram, i alle verdensdelene og under de aller tøffeste forhold, så det er liten tvil om at den kan ta deg med på eventyr du bare kan drømme om i andre biler.

«Nye Defender vil bli tilgjengelig i 128 markeder i verden og tilfredsstiller eller overgår de tøffeste utslipps- og sikkerhetskravene i verden. Ved å kombinere avansert teknologi og slitesterke mekaniske løsninger har vi levert den tøffheten og karakteren du bare finner i en Defender. Vår nye 4×4 er utviklet for eventyrlystne hjerter og nysgjerrige sjeler. Med fire personligheter å velge mellom, to chassisstørrelser og et omfattende utvalg av ekstrautstyr og tilbehør, vil kundene kunne personliggjøre sin Defender og gjøre den til sin ultimate 4×4 følgesvenn – uansett livsstil,» avslutter Felix Bräutigam, Chief Commercial Offiser hos Jaguar Land Rover.