Hjem Nyheter Peugeot snart klare med heftig toppmodell

Peugeot snart klare med heftig toppmodell

Tidligere vist som konseptbil – nå under avsluttende testing og klargjøring for produksjon: 508 PSE blir Peugeots nye flaggskip.

Av David K Andersen

Under slagordet «#Unboring the Future», har Peugeot i lengre tid ertet med ulike sportslige modeller for fremtiden, i form av konseptbiler som 308 Hybrid R, coupé-SUVen Quartz og ikke minst fantastiske e-Legend.

Selv om fremtiden blir elektrisk, eller i det minste elektrifisert, skal ikke det bety mangel på kjøreglede eller spennende, motorsterke biler.

Først ut, er 508 PSE (Peugeot Sport Engineered), som vi så som konseptbil på Genéve-utstillingen i fjor. Nå er den nemlig i ferd med å bli en ferdig produksjonsbil du etterhvert kan kjøpe.

Få eksakte data er klare, annet enn av vi vet det blir en ladbar hybrid med firehjulsdrift. Det er imidlertid lov å håpe at samtlige elementer som skiller konseptbilen fra eksisterende modeller blir med over til PSE-utgaven.

Spesielt håper vi det vil gjelde den økte sporvidden, som gjør allerede fete 508 enda vassere. Og så tror vi at de fleste av konseptets 400 hestekrefter og 500 Nm også blir med til gata. 0-100 km/t var for den oppgitt til 4,3 sekunder, og det høres omtrent riktig ut sett i forhold til en standard 3008 Hybrid med 300 hester. Den klarer sprinten på 5,9.

-508 PSE er den første av flere nye modeller som beviser at Peugeot mener «Unboring the Future». Vi ser frem til å få denne bilen til Norge! Vi er sikre på at mye effekt, plug-in hybrid og 4×4 er noe som faller i smak hos norske kunder, sier Rune Hensel, direktør for Peugeot i Norge hos Bertel O. Steen.

Han kan samtidig fortelle at ordreinngangen av nye 3008 GT Hybrid 4×4, som vi snart skal teste for første gang her på Bil og Motorbloggen, er sterk.

508 PSE vil både komme i sedan og stasjonsvogn-utgave når den er klar mot slutten av året, og vil komplettere vanlige 508 som lander tidligere i forhjulsdreven ladbar utgave.

MER PEUGEOT 508? HER ER TEST AV BENSIN-UTGAVEN MED 225 HK!

Bilder fra Peugeot: