Etter et to år langt pilot-prosjekt, er nå bilabonnement-tjenesten Care by Volvo godt i gang i Norge.

Av David K Andersen

Stadig flere velger leasing ved anskaffelse av nybil. Muligheten til å skaffe seg en dyrere og finere bil enn ved lånefinansiering, fordi man betaler differansen mellom nybilpris og ventet annenhåndsverdi (restverdi) etter at leasing-perioden er over, og ikke hele kjøpesummen, er en av årsakene.

Usikkerhet rundt annenhåndsverdi for ulike biltyper og drivlinjer i fremtiden, er en annen grunn til at mange velger leasing.

Mange ønsker mindre risiko og mer forutsigbarhet, samtidig som det å ha en bil skal være så enkelt og fleksibelt som mulig.

Her kommer bilabonnement-løsningen inn. Enda mindre å tenke på enn ved leasing eller leie, og større frihet hvis behovene endrer seg.

Det finnes ulike, uavhengige leverandører av denne typen tjenester, men Volvo utmerker seg ved å være tidlig ute med å tilby tjenesten – direkte fra merket.

Du betaler ganske enkelt en fast sum hver måned, og får alt unntatt bompenger og drivstoff inkludert. Altså ingen forsikringskostnader og service-utgifter i tillegg. Alt er med – inkludert dekkhotell og skifte mellom sommer- og vinterhjul.

Like viktig, er at du bare binder deg til tre måneders leie. Det er selvfølgelig noe helt annet enn 4-års leasingavtale.

Etter å ha lansert Care by Volvo som et pilot-prosjekt i 2018, ble programmet offisielt rullet ut i februar i år.

Volvo er fornøyd med at ordningen når nye kundegrupper: -Vi har fått med oss flere av kundene fra Care by Volvo-piloten videre, men har også fått flere nye kunder, sier Hermod Wallestad, som er leder for prosjektet. -Erfaringen vår så langt, er at vi treffer kunder som tidligere ikke har valgt Volvo. Mars var den første hele måneden vår i drift, og da var 80 prosent av de nye abonnentene kunder som ikke eide Volvo fra før, sier han.

Du kan ikke velge fritt i motor-programmet, bare de elektrifiserte modellene er tilgjengelige. Det gjelder imidlertid hele line-upen, så her er de tre SUVene og to personbilene i stasjonsvogn- og sedanutgaver, tilgjengelige.

Snart kommer også den elektriske utgaven av XC40, som ventes å bli spesielt populær blant Care by Volvo-kundene. Månedsprisen på den er satt til 8 490 kroner.

Utlevering og service på bilene skjer hos Volvo-forhandlerne, mens bestilling både kan foregå der og på nett.