Om ikke lenge kan Volkswagen ha utvidet plug-in hybrid-spekteret til fem modeller. De to siste blir Tiguan og Arteon.

Av David K Andersen

Fra før kjenner vi selvfølgelig både Golf og Passat i GTE-utgaver. Sistnevnte testet vi for få dager siden i oppgradert utgave. 

Golfen på sin side, er på gang i åttende generasjon. For første gang vil du kunne velge mellom to forskjellige ladbare hybrid-Golfer. Du kan lese mer om dem her.

Så er det store Touareg, som skulle hatt premiere på den avlyste Genéve-utstillingen. Det fikk den selvfølgelig ikke, men bilen vil være på plass etter sommeren en gang. Her er mer om Touareg R.

Vi understreker at de tre over er offisielle, mens de to siste, som vi snakker om under, ikke er bekreftet fra Volkswagens side. Vi har imidlertid plukket opp så mange hint de siste dagene, at vi regner «ryktene» vi kommer med her for å være sikre.

Tiguan i ladbar utgave ble vist som konsept i 2015 (hovedbildet), men siden lagt på is. I alle fall for Europa. I Kina har du imidlertid kunnet kjøpe ladbar Tiguan Allspace (den lange utgaven) siden i fjor.

Nå er imidlertid signalene tydelige på at når Tiguan mot slutten av året kommer med facelift, vil den også komme som plug-in hybrid.

Slik vi forstår det, er det snakk om den kraftigste av de to drivlinjene du nå snart kan velge mellom i nye Golf GTE. Altså systemeffekt på 245 hestekrefter.

Her er det den kjente 1,4-liters turbo bensinmotoren som er base, koblet til en 6-trinns DSG dobbelt-clutch automatkasse. Etter hva vi forstår, er det ikke snakk om endringer i drivlinjen som tillater firehjuldrift for dette hybridsystemet på MQB-plattformen.

Takket være mer effektiv innpakning av battericellene, skal pakken på 13 kWt ikke ta mer plass enn høyst nødvendig, slik at Tiguans betydelige bagasjerom på 615 liter vil lide minst mulig.

Den kinesiske plug-in hybriden har noe redusert effekt og er oppgitt å klare 0-100 km/t på 8,1 sekunder. Dermed kan vi med mer hestekrefter og kort versjon av Tiguan vente oss noe på 7-tallet. Antagelig i nærheten av Passat GTEs 7,4. Rekkevidden burde være i overkant av 50 km målt etter WLTP-metoden.

Når det gjelder Arteon har vi mindre info foreløpig, men det meldes fra ulike kanter om at også den vil få 245-hesters-utgaven av systemet.

Som med Tiguan, er det planlagt et facelift også for Arteon senere i år, og ryktene skal ha det til at den da også vil komme i shooting brake-utgave. Altså en miks av stasjonsvogn og coupé. Spennende nyheter, da Arteon allerede i eksisterende utgave er en særdeles stilig bil.

Volkswagen Tiguan og Arteon i ladbare utgaver sies å skulle komme mot slutten av året.

HER KAN DU LESE TEST AV VOLKSWAGEN ARTEON MED DEN HEFTIGSTE MOTOREN!

Våre bilder av:

Volkswagen Arteon

Volkswagen Tiguan