Omtrent samtidig som standard Audi RS6 har landet i helt ny utgave, er ABT klare med sin versjon. 140 nye hestekrefter er blant høydepunktene på ABT RS6-R.

Av David K Andersen

Audi viste nye RS6 for første gang på Frankfurtutstillingen i fjor høst, og nå har også bilen rukket å komme til Norge.

AUDI RS6 LESER DU MER OM HER

Som ventet, tok det ikke lang tid før tuningspesialisten ABT gikk løs på den legendariske stasjonsvogna, kjent for å være den kanskje mest brutale i verden. I standardutgave.

Men dette er altså langt fra standard. Når ABT Sportline monterer inn sin Power R-oppgradering, tilføres hele 140 hestekrefter, og du ender med et monster som yter 740.

Dreiemomentet er opp 120 Nm, og lander da på 920. Imponerende fra 4-liters V8eren med to turboer.

Akselerasjonstall og topphastighet er såvidt vi kan se ikke publisert foreløpig, men vi regner selvfølgelig med RS6-R er enda raskere enn originalbilens 3,6 sekunder til 100 km/t.

Som du ser av bildene, har modellen en rekke visuelle oppgraderinger også. Alle er muligens ikke like nyttige, men det er jo greit å vise at du ikke kjører noe så dagligdags som en standard RS6.

Blant endringene, er den nedre leppen, grillen, voldsomme sideskjørt, en liten diffusor foran bakhjulene og en rekke add-ons i karbon i bakenden.

For interiøret er totalt 10 oppgraderinger tilgjengelig. Rattet snakker for seg selv – i semsket skinn og karbon. Sistnevnte materiale er å finne flere steder på innsiden og inskripsjoner i både skinn og paneler er tilgjengelig.

Utgaven kommer i begrenset opplag på 125 eksemplarer, som det fremgår av selve interiøret også.

Et egenutviklet eksosanlegg i rustfritt stål med fire karbonutslipp bak er på plass, mens felgene skal være svært lette. De måler 22 tommer og er utviklet for å jobbe optimalt sammen med den modifiserte fjæringen. ABT har montert sine egne coilovere og stabstag.

Galleri: