Hjem Nyheter Første test utsatt – nye Defender går til Røde Kors istedet

Første test utsatt – nye Defender går til Røde Kors istedet

Denne helgen skulle vi egentlig kjørt nye Land Rover Defender for første gang. Istedet får Røde Kors og organisasjoner som bidrar i corona-krisen benytte bilene.

Av David K Andersen

Dere vet hvordan det er. Når en ny bil lanseres, får journalister anledning til å møte opp for en første prøvetur. For vår del, var den planlagt til Storbritannia lørdag førstkommende helg.

Heldigvis er bilindustrien for seg i disse vanskelige dagene vi alle opplever. Selv hadde jeg planlagt utallige nybillanseringer denne våren, men ukesvis før norske myndigheter satt på bremsen, var produsentene allerede i gang med coronatiltak.

Jeg reiser vanligvis på billansering ukentlig, men takket være alle merkenes forsiktighet, ble arrangement og møter avlyst allerede fra februar av. Som i praksis betyr at jeg både slapp karantene, og smittefare.

Som du kanskje har fått med deg, for eksempel i denne artikkelen, er mange bilfabrikker rett rundt hjørnet, eller allerede i gang med produksjon av respiratorer og annet utstyr og materiell. For eksempel jobber Ford med GE Healthcare for produksjon av maskiner. Det samme gjelder en rekke andre bilmerker.

Andre bidrar også med kjøretøyer: Da verdenslanseringen av nye Land Rover Defender måtte avbrytes, ble det ledige biler – som må sies å være av de mest anvendelige på markedet.

Globalt har Jaguar Land Rover nå sendt ut 160 biler til ulike organisasjoner i forbindelse med corona-situasjonen. Allerede fra før, har selskapet en samarbeidsavtale med internasjonale Røde Kors om bistand i katastrofe-situasjoner, så her har ting løpt effektivt.

I Storbritannia får Røde Kors 57 biler, hvorav 27 er Defendere fra pressebilflåten. De skal brukes til transport av medisiner og mat ut til utsatte og eldre.

Australia, Sør-Afrika, Frankrike og Spania er andre land hvor Røde Kors får tildelt Land Rovere.

Også i Norge er importørleddet aktivt – pressebilene lånes ut til organisasjoner som jobber med å hjelpe de som har det vanskelig i denne perioden. Det gjelder også for Jaguar, som inngår i samme konsern.

Selv er vi fornøyd med å glede oss litt lenger enn planlagt til første Defender-test – i mellomtiden kan du lese mer om den helt nye utgaven av den legendariske Land Roveren i denne artikkelen.

Forrige artikkelFord ferdigstiller Mustang Mach-E – hjemmefra
Neste artikkelTest: Volkswagen Passat GTE facelift