Hjem Nyheter Ford ferdigstiller Mustang Mach-E – hjemmefra

Ford ferdigstiller Mustang Mach-E – hjemmefra

Er du en av mange som venter på Mustang Mach-E og lurer på om den blir forsinket på grunn av corona-viruset? Ta det rolig, Ford er i rute – utviklingsingeniørene gjør den ferdig hjemmefra.

Av David K Andersen

Produksjon, salg og andre områder innen bilindustrien og bransjen opplever bråstopp, nedgang eller utfordringer. Mach-E-programmet skal imidlertid være i rute.

Det er The Detroit News, som kan melde om at utviklingsteamet har erstattet testkjøring av prototypene med flere i bilen med videoanalyser av tidligere opptak. I tillegg benyttes selvfølgelig videokonferanser, og enkelte ingeniører har ominnredet garasjene sine til laboratorier.

-Hunder, unger og eldre familiemedlemmer krydrer prosessen, sier sjefsingeniør Rob Iorio. -Alle forsøker å tilpasse seg etter beste evne. Mange av oss har jobbet med Mustang Mach-E i årevis. Den er i blodet vårt. Du kan ikke trykke på pauseknappen da, sier han.

Flere prototyper er med team-medlemmene hjem. På bilde under, jobber kalibrerings-ingeniør Alenya Kapur med bilen på plassen utenfor huset sitt.

Foto: Ford

-Når vi vil teste ulike kalibreringsoppsett, laster jeg dem ned på hjemmekontoret, tar med minnepinnen ut i bilen og laster opp der, og så kjører jeg en runde for å hente inn nye testdata, sier Kapur. -Deretter gjør jeg kanskje noen justeringer i bilen, før jeg tar med dataene inn i igjen og fortsetter fra kontoret. Hun forteller at teamet hele tiden er oppkoblet slik at de kan hjelpe hverandre, og jobbe som om de skulle vært sammen på kontoret som vanlig.

Bilens dynamiske egenskaper, justeres normalt inn ved at prototypene testes av inn til fem ingeniører i bilen samtidig, de diskuterer hvordan den oppfører seg på veien med tanke på fjæringskomfort, krenginging i svingene, balanse, styrefølelse og så videre. Denne dele av prosessen er delvis på pause for tiden, men ingeniørene skal blant annet via analyser av videopptak, også her oppnå fremdrift.

Mer om Fords elektriske SUV med firehjuldrift og inn til 600 km rekkevidde, leser du her!