Hyundais første ekte kjøremaskin i30 N, inspirerer også mer folkelige modeller. Her er nye Tucson hybrid N Line.

Med en tidligere BMW M-sjef på laget, og strenge krav til sportslig kjøreopplevelse av beste klasse, har ikke bare GTI-utfordreren i30 N imponert motorjournalistene. Den har også blitt en suksess for Hyundai.

LES VÅRE INNTRYKK PÅ VEI OG BANE FRA I30 N HER!

Nå smitter det altså nedover, og første N Line-bil ut, er Tucson hybrid – her også med norske priser.

Prinsippet er ganske likt det vi finner hos en rekke andre produsenter for tiden. De fleste kaller sine alternativer GT, eller som Kia, GT Line, mens de med allerede veletablerte varemerker som BMW M og Mercedes AMG, selvfølgelig spiller på de bokstavene.

Felles for alle, er at det er snakk om en form for mellomting mellom de rene sportsmodellene, enten det er Hyundai i30N eller eller BMW M3, og de helt vanlige modellene.

For enkelte bilmerker, som eksempelvis Renault med sin Megane GT eller Mercedes med C43, innebærer denne midt-i-mellom-utgaven også større motor, mer fartsressurser og skarpere kjøreegenskaper. For andre, som Kia, går det stort sett på sportslig styling og utstyr.

Så også, er tilfellet for Hyundai Tucson hybrid: -Ved å kombinere vår helt nye hybride drivlinje med en tøff og sportslig designpakke i N Line, mener vi at vi har et svært attraktivt tilbud i markedet for familie-SUVer, sier Produkt og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Motor Norway.

TUCSON FOR LITEN? PRØV SANTA FE!

I Norge kommer bare Tucson i topputstyrte utgaver, så firehulsdrift, 7-trinns dobbeltclutch automat og alt annet utstyr, er standard.

Motoren er en 1,6-liters diesel med mildt hybridsystem (48V), som yter 136 hestekrefter og 320 Nm.

N Line-pakken koster beskjedne 6 000 kroner ekstra, og gir egen front, hekk og sideskjørt, doble eksosutslipp, mørke 19-toms felger, sorte speilhus, sportsseter i skinn og alcantara med røde kontrastsømmer, dashbord, girvelger og ratt med røde sømmer, metall-pedaler, sort taktrekk og mørke døråpnere (på innsiden).

Men alt utstyr inkludert panorama glasstak, ender Tucson på 514 900 kroner. Vi synes det høres ut som mye familie-SUV for pengene.

HER KAN DU LESE VÅR PRØVEKJØRING AV FACELIFTEDE TUCSON!

Galleri: