Mercedes har sluppet prisene for sin nye kompakte design-stasjonsvogn, og allerede fra starten av kommer CLA Shooting Brake i AMG-utgave.

Vi møtte den for første gang under bilutstillingen i Genéve i vår. I denne artikkelen kan du lese mer om bilen, som vi fra utseendet å dømme, mener lykkes godt i andre generasjon.

Siden den gang, har vi ikke minst prøvekjørt firedørs-utgaven, og har en god idé om hvordan Shooting Brake-utgaven kommer til å oppleves.

LES RAPPORT FRA FØRSTE PRØVEKJØRING AV NYE MERCEDES CLA COUPÉ HER!

Når prisene nå er klare, betyr det samtidig at vi får greie på hvilke motor-versjoner som skal selges i Norge. Blant dem, er allerede fra starten av i september, AMGs 35-utgave med firehjulsdrift på plass.

Det starter imidlertid med CLA 180d, som med 7-trinns dobbeltclutch automat og 116 hestekrefter under panseret, ikke er den kvikkeste, men en av de rimeligste. 435 000 kroner, betinger den.

Synes du 116 hester og diesel ikke er tingen, starter den rimeligste bensin-utgaven, 180 med 136 hestekrefter og manuell kasse, på 432 000 kroner. Den klarer 0-100 km/t på respektable 9,6 sekunder.

CLA 200 får samme 1,33-liters turbomotor, men oppskremt ytterligere til 163 hester. Den har automat som standard, klarer sprinten til 100 på 8,4 sekunder, og koster 460 000 kroner.

Derfra og oppover, drar prisen seriøst på, men så får du også 2-liter under panseret og ikke ubetydelige fartsressurser. For ikke å snakke om firehjulsdrift. Potente CLA 250 4Matic, den også med 7-trinns dobbeltclutch, drar avgårde på 6,4 sekunder, takket være 224 hestekrefter og 350 Nm. Pris, 570 000 kroner.

Kronen på verket, er Mercedes-AMG CLA 35 4Matic. Med samme motorbase, drar den ut 306 hestekrefter og sender doningen til 100 km/t på bare 4,9 sekunder. Ingen rimelig bil, med prislapp på 705 000 kroner, men ok. Går det unna, koster det også.

For den som vil ha enda mer, venter vi dessuten en sanseløs topputgave litt senere. AMG 45 får verdens sterkeste firer under panseret med hele 421 hestekrefter. Les mer om den vanvittige motoren i denne artikkelen.

Mercedes fortsetter å gjøre det bra med sine minste modell-serier, og forventningene til nye CLA Shooting Brake er ikke beskjedne hos importøren: -Basert på tilbakemeldingene vi har fått på CLA Coupé, er det store forventninger til Shooting Brake i Norge, sier Kjetil Myhre, konserndirektør på Mercedes-Benz hos Bertel O. Steen. -AMG-modellene våre er populære som aldri før, og derfor er det ekstra gledelig å kunne tilby CLA 35 allerede fra salgsstart.

Galleri:

Skulle du for øvrig ha lyst på stasjonsvogn med coupé-linjer, men finner nye CLA Shooting Brake dyrere enn lommeboka tillater, finnes det godt utvalg i brukt. Du kan lese test av forrige utgave i denne linken.

Dessuten tilbyr nå også Kia en Shooting Brake-variant av Ceed – les test av Proceed GT her!