Samarbeidet med PSA om nyttekjøretøy utvides og gir Toyota et alternativ blant de mindre varebilene.

Proace-navnet beholdes fra de større modellene, men får hengt på City. Dermed har du Toyotas versjon av Citroën Berlingo, Opel Combo og Peugeot Partner.

Disse bilene, som i personbil-utgaver ble kåret til beste bilkjøp i Europa av Autobest tidligere i år, bærer preg av å være de nyeste i sitt slag på markedet.

Det betyr blant annet avanserte sikkerhetssystemer med autobrems, skiltleser, adaptiv cruisekontroll, aktiv filholder, automatisk fjernlys og trøtthetsvarsler. Det viktigste er standard, mens Toyota lar deg komplettere via to pakker. Bilen har dessuten eCall, som automatisk kontakter nødetater om du skulle være innblandet i en ulykke.

Også på mer komfort-rettet utstyr blir Proace City ledende i klassen. Her har du 8-tommers berøringsfølsom skjerm i midten, mulighet for Apple Carplay og Android Auto, 3D-navi, med mer. Den har 180-graders ryggekamera og blindsonevarslings-systemet benyttes også til å sikre deg mot å kjøre på gjenstander eller andre biler i blindsonene mens du manøvrerer på trange plasser.

I tillegg kan den fås med Smart Active Vision. Ved hjelp av to kameraer og et 5-tommers display er det mulig å «se gjennom» bak- og sideveggene slik at sjansene for småbulking reduseres.

Den kommer også med head-up display og ladeplate, og Toyota Traction Select lar deg stille antispinn-systemet inn i programmer tilpasset underlaget for å bedre fremkommeligheten.

På motorsiden finnes et bredt utvalg av bensin- og dieselalternativer fra 75 til 130 hestekrefter, mens du om ønskelig kan kjøpe til moderne 8-trinns automatgir. Det er bra på denne biltypen.

City kommer i kort (4,4 meter) og lang (4,6) utgave, som gir lastevolum på henholdsvis 3,4 og 4,4 m3. 3,1 og 3,4 meters lastelengde er dessuten klassens lengste, og det er plass til to europaller. Nyttelasten er imponerende 1 tonn, og du kan trekke 1 500 kg tung tilhenger. Foran kan du velge mellom 2 eller 3 seter. I tillegg finnes en rekke oppbevaringsrom og andre smarte løsninger.

Og som med sine PSA-søsken, kommer også Proace City som personbil. Da heter den Verso i tillegg. Både kort og lang utgave er mulig å få som 5 og 7-seter, ved siden av at disse utgavene er noe mer påkostede innvendig og har mulighet for utstyr som panorama glasstak. Fleksibiliteten er svært høy i disse utgavene – du kan til og med få en versjon med flyttbar skillevegg mot varerommet dersom bilen tidvis skal brukes som mannskapsvogn eller lignende.

Slaget starter på nyåret i 2020.

Her kan du lese test av Toyota Proace Verso