En gang var Mitsubishi ASX på toppen av salgstallene i Norge, men mye har skjedd siden den gang. Nå kommer den i ny og mer moderne versjon.

Mistubishi ASX har aldri vært noen dårlig bil, men den har i de siste årene, levd et ganske anonymt liv. ASX har blitt solgt i 1,32 millioner eksemplarer siden den kom i 2009, og er den tredje mest solgte modellen i Mitsubishis modellprogram.

Dagens modell har gått litt ut på dato, men forandringene på 2020 modellen, som skal vises på bilutstillingen i Geneve, er lovende. Dynamic Shield-fronten får veldig mye fra storebror Outlander, og på noen markeder vil ASX hete Outlander Sport. Designet går under filosofien «robust og intelligent», utarbeidet i overensstemmelse med merkevare-slogan «Drive your Ambitions».

Bakenden er også helt ny med nye lykter og støtfanger. Formen kjenner man godt igjen, men med nyhetene fremstår ASX som en moderne kompakt SUV.

3 nye farger vil være tilgjengelig. En ny brilliant lakkfarge ved navn Red Diamond, en sporty Sunshine Orange samt en Oak Brown vil være tilgjengelig. Alle fargene skal være med på å  fremheve den nye designen på bilen.

Innvendig blir det også forandringer og infotainmentskjermen blir noe større enn det den har vært. Nå kan man også se på video fra minnebrikke når bilen står rolig. Den får også en forbedret smartphone-link og TomTom navigasjon på de bedre utstyrte modellene.

Motoren på biler i Europa blir en ny 2,0 liters bensinmotor med 5 trinns manuell girkasse eller INVECS-III CVT girkasse med 6 kunstige trinn. Sistnevnte fås med Sport mode og girhendler bak rattet.