Av Vegar Bjørge
Foto: Opel

Bilutstillingen i Frankfurt er snart i gang og Opel kommer dit med en helt ny Astra i både kombi og Sports Tourer utgave. Førstnevnte har vi skrevet om før og den kan du lese mer om her. Vi i Bil og Motorbloggen liker det vi ser av nye Opel Astra, og Sports Tourer har også et fint og sporty design. I tillegg til et pent ytre design blir det mer plass til passasjerer og bagasje. Dette uten at bilen har blitt noe lenger, men plassen er utnyttet smartere. Lengden er 470,2 cm, bredden er 187,1 cm og høyden 149,9 cm. Dette er en av de største bilene i klassen hva gjelder ytre mål, uten at den har vært særlig stor innvendig. Dette er nå bedret og foran har man 26 mm mer plass til hode, mens bak er det nå 28 mm mer plass oppover. Med bedre plass oppover kan man også få litt mer plass bortover. Astra Sports Tourer har også blitt lettere. Inntil 200 kg lover Opel og det bør merkes i en modell som har fått litt pepper fordi den er for tung.

I tillegg til plass er smarte løsninger noe vi setter pris på i en familiebil. Opel kommer nå med bagasjeluke som åpnes via bevegelse under støtfanger sammen med nøkkelfri betjening. Når man gjentar bevegelsen vil bagasjeluken lokke seg igjen. Smart når man har mye i hendene. Man har også muligheter for å åpne luken med nøkkelen eller en knapp inne i bilen. I tillegg til smart bagasjeluke, kommer også Astra Sports Tourer med en 40/20/40 deling av baksetene i tillegg til Opel`s FlexOrganizer løsning.

Opel kommer nå med helt nye motorer som gjør Astra enda mer attraktiv i Norge. Med lave utslipp og høy effekt fra 95 hk til 200 hk er de som skapt for oss her i nord. Den kanskje viktigste motoren er en helt ny 1,4 ECOTEC Direct Injection Turbo på 150 hk. Samtidig debuterer en helt ny 1,6 ECOTEC Direct Injection Turbo på 200 hk og 300 nm. Denne skal være særdeles smidig og støysvak selv under stor belastning. Vi gleder oss til å teste den! For de som vil ha diesel er det 1,6 liter som gjelder. Den kom på markedet i 2014 og er en liten diesel motor med bra futt. Vi har testet den i flere modeller og du kan lese om de her:

Opel Astra Sports Tourer 1,6 CDTi Premium
Opel Vivaro Personbil
Opel Mokka 1,6 CDTi
Opel Zafira Tourer 1,6 CDTi Premium

Til slutt kan vi også neven at Opel setter en ny standard hva gjelder lys i kompaktklassen. Nå får man IntelliLux LED Matrix-lys som gir blendingsfritt fjernlys, en drøm for de som kjører mye i mørket. Opel Eye-systemet er også videreutviklet, og i tillegg til skiltgjenkjenning får man nå hjelp ved styrekorreksjon når man er på vei ut av kjørebanen. I tillegg har nye Astra autostopp som stopper bilen ved behov i hastigheter opp til 40 km/t. Siste versjon av Opel IntelliLink gir deg det du måtte ønske av informasjon ved kjøring. Systemet er nå kompatibelt med både Apple CarPlay og Android Auto. Opel AGR-seter gir deg god justerbar sidestøtte, massasje, ventilasjon og minnefunksjon. Ikke så dumt om det er mange som kjører bilen.

Opel Astra Sports Tourer kommer til Norge om noen måneder, men Astra 5-dørs kombi har allerede vært på en snarvisitt her til lands. Vi var selvfølgelig til stede og du kan lese om førsteinntrykket vårt her. Test av nye Opel Astra kommer så fort biler er tilgjengelig i Norge.