Hjem Nyheter Oppdaterte Volkswagen ID.3 priset

Oppdaterte Volkswagen ID.3 priset

Volkswagen viste tidligere i vår bildene av faceliftede ID.3, nå er prisene og rekkeviddetallene klare.

Av David K Andersen

Volkswagen ID.3 har så langt ikke nådd helt opp til hva Golf har prestert i sine beste år, men det ruller faktisk hele 14 000 biler på veien i Norge allerede. Ikke dårlig, tatt i betraktning av bilen kom i 2020.

Likevel kommer en oppdatert versjon allerede nå, en såkalt facelift. Volkswagen selv kaller det en ny generasjon ID.3, men det er å ta i, her er veldig mye uendret.

Samtidig er det tydelig at tyskerne har lyttet til det som har vært av kritikk, for det er nettopp de tingene som nå forbedres.

I første rekke dreier deg som oppdatert interiør med bedre materialvalg. Volkswagen har jo vært kjent for å lage interiør som høy kvalitetsfølelse, men der holdt ikke ID.3 helt den standarden mange ventet.

Med myke materialer på plass i større deler av dashbordet og på andre steder, spesielt i nedre deler, burde mye av dette være rettet.

Utvendig får ID.3 mer sporty utseende, men ny og mer tydelig støtfanger med luftinntak i yttersidene. Endringene gir dessuten lavere luftmotstand og bidrar til den økte rekkevidden.

Den sorte forhøyningen på panseret er dessuten borte. Det skal blant annet gjøre at bilen ser lavere og lengre ut.

I bakenden strekker lysene seg nå innover mot VW-logoen, litt ala ID.4 og 5.

Som før er det to batteripakker å velge mellom. De fleste kommer nok også i fortsettelsen til å velge 58-kWt-batteriet. Det gir 425 km rekkevidde i den oppdaterte bilen. Prisene starter på 394 900 kroner for denne utgaven.

Så har du det store batteriet med 77 kWt. Det betyr monster-rekkevidde på hele 555 km. Det er ikke bare uvanlig i dette segmentet, men gir deg en rimelig langtur bil, med pris fra 454 700 kroner.

Test av dagens Volkswagen ID.3 kan du lese her

Flere bilder og mer om den oppdaterte utgaven ser du her