Hjem Nyheter Betydelig oppdatering for Xpeng P7

Betydelig oppdatering for Xpeng P7

Xpengs sportslige sedan P7 blir bedre på nesten alt, og vil representere en betydelig oppgradering når den ankommer Norge til sommeren.

Av David K Andersen 

Sett fra siden trenger ingen å lure på hva som har vært inspirasjonen for Xpengs P7. Men det trenger ikke å være noe negativt, for er det ikke nesten sånn at denne ser bedre ut?

Dessuten er både front og bakende sin helt egne greie – spesielt førstnevnte, som bærer designsignaturen det kinesiske merket kaller X-robot.

Skulle du forresten lure på hvor stor denne bilen er, plasserer den seg noenlunde midt i mellom Tesla Model 3 og S, den er omlag 10 cm lengre enn en BMW i4.

Punktene som forbedres i forbindelse med årets oppdatering er ikke få, la oss starte med det kanskje viktigste ankepunktet mot bilen så langt: Ladeeffekten økes fra beskjedne 91 kW til 175. Det betyr at bilen vil kunne hurtigladers fra 10 til 80 prosent SOC på 29 minutter. Du vil i tillegg kunne forvarme batteriet.

P7 er ikke typegodkjent enda, så Xpeng kaller tallene foreløpige, men det vil overraske om de endelige dataene forandrer seg stort.

Nettokapasiteten i batteriet øker, men bare litt – fra 80 til 82,7 kWt. Det gir imidlertid godt med ekstra rekkevidde. RWD Long Range øker fra 530 til 576, mens AWD High Performance går fra 470 til 505 km. Forbedringen kommer også delvis av at varmepumpe blir standard.

På innsiden er kvalitetsfølelsen dratt opp et hakk, blant annet via perforert skinn i seteryggene foran, i tillegg til forbedret støtte. Rattet er dessuten tykkere enn før, og har varme.

Ved siden av oppgraderte materialer på innsiden, får du soft-close på dørene – et virkelig luksus-hint. Elektrisk åpning og lukking av bakluken er også tilgjengelig.

For deg som savnet litt mer trøkk i akselerasjonen, senkes 0-100-tiden med 0,4 sekunder slik at RWD klarer sprinten på 6,5 sekunder. Firehjulstrekkeren trenger bare 4,1.

Taklasten øker fra 50 til 75 kg, og plasserer seg dermed på standarden.

Det er mulig å bestille nye P7 nå, de første kundene får bilene sine til sommeren. Dette er prisene:

  • RWD Long Range: 470 788,-
  • AWD High Performance: 512 163,-
  • Wing Edition: 684 638,-

Sammen med den faceliftede bilen, kommer oppgraderte garantivilkår. P7 og G9 får nå 7 år/160 000 km fra utleveringsdato.

Galleri: