Hjem Nyheter De første bildene: Elektriske RAM 1500 REV

De første bildene: Elektriske RAM 1500 REV

Produksjonsutgaven av RAMs elektriske pickup er klar. Her er de første bildene av 1500 REV, som går i produksjon neste år.

Av David K Andersen

Amerikanerne er hissige på grøten når det kommer til elektriske pickuper, Ford har allerede F-150 Lightning med imponerende elbil-egenskaper på veien.

General Motors er også på med både Silverado og Hummer, mens RAM (tidligere Dodge) fra Stellantis, nå altså er klare med produksjonsversjonen av sin pickup. Bilen presenteres bare en måned etter konseptet Revolution ble vist.

Bilen kan reserveres i USA allerede i dag, i forkant av produksjonsstart neste år. I hvilken grad den er aktuell for Europa og Norge, er en annen sak.

Teknisk informasjon er det lite av foreløpig, annet enn at vi vet den er basert på STLA-plattformen, som er en av fire nye fra Stellantis.

Men du kan regne med lynrask hurtiglading med 800 Volt-system og mulighet til å lade med hele 350 kW effekt.

Og så har Stellantis tidligere sagt at plattformen vil kunne leveres med batterikapasitet på opp til 200 kW og 800 km rekkevidde.

Fullt så heftige tall for 1500 REV tror jeg ikke vi kommer til å se i første omgang, det er tydelig at RAM i første rekke prioriterer en bil med noenlunde spiselig pris. Men tallene kommer nok til å bli gode – det må de være med tanke på hva Ford tilbyr.

Ellers er det påfallende at Revolution-konseptet fra CES i januar er radikal i alt fra design til løsninger, mens 1500 REV faktisk ligner veldig mye på dagens RAM pickup.

Konseptbilen så ikke bare ekstrem ut, den hadde blant annet rekordlang hytte med 3(!) seterader, 24-tommers hjul og 28-tommers skjerm plassert i et veldig fremtidsrettet førermiljø.

Korte deler av et videoklipp viser dessuten deler av interiøret på produksjonsbilen, og det minner veldig mye om fossile RAM-utgaver i produksjon nå.

For så vidt uten at det er noe negativt, RAM byr på moderne interiør med gode skjermløsninger og det hele.

Mer om det kan du lese i vår test av monster-pickupen RAM TRX her.

Galleri RAM 1500 REV:

Galleri RAM Revolution: