Hjem Nyheter Vision 357: Starter Porsches 75-års jubileum

Vision 357: Starter Porsches 75-års jubileum

Den 8. juni 1948 ble 356 No. 1 Roadster, den første bilen til å bære Porsche-navnet. 75 år senere starter merket jubileumsåret med å vise Vision 357.

Av David K Andersen

356 var realiseringen av Ferry Porsches sportsbildrøm. For å hedre merkets første modell, har Style Porsche skapt Vision 357.

Siden dette er en ren konseptbil, har det ikke vært nødvendig å forholde seg til regler og retningslinjer gjeldende kommende produksjonsmodeller. Designerne har i stedet fått utfolde seg helt fritt.

Porsche sier konseptet er en en miks av tradisjon og innovasjon – en idé om hvordan Ferry Porsches drøm hadde sett ut – om den ble presentert i dag.

Michael Mauer, visepresident på Style Porsche, sier bilen har historiske proporsjoner, men samtidig viser detaljer som kan komme til syne i fremtiden.

Under skallet kommer det tekniske fra 718 Cayman GT4 RS, så her er ikke ytelsene mindre spennende enn designen.

4-liters motoren plassert i midten, yter 500 hestekrefter og kan kjøres på syntetisk drivstoff. Girkassen er en 7-trinns PDK dobbelt-clutch.

Porsche kaller designen monolittisk, altså noe som består av en enhetlig masse. Å være enig i det er ikke vanskelig – her er det få skjærende detaljer som splitter enheten.

Frontruten er et eksempel, den skal minne om den buede enheten 356 hadde, men har sorte og nesten skjulte A-stolper for strukturell stivhet.

Også baklysene bidrar, de er plassert under lett perforerte områder under karosseriet. Det samme gjelder foran, hvor du har sirkler rundt konturene av klassiske, runde lykter.

20-tommers hjul og ekstra sporvidde tar 357 nærmere bakken og gjør den ekstra fet. Felgene har ytre hjulkapsler i karbon, som både hjelper aerodynamikken og spiller tilbake på 356 A og B, som hadde 205 mm boltsirkel.

Ekstremt slanke kameraspeil er med på å holde designen ren, og eksosutslippene er i blåfarge-aktig aluminium.

Det er imidlertid ikke skapt noe interiør for 357 foreløpig.

Bilen står utstilt på Volkswagen Groups «Drive»-forum i Berlin nå, men kommer nok til å dukke opp flere steder i løpet av året – kanskje får vi en nærmere kikk etter hvert.

Du kan også regne med mye spennende fra Porsche i år – dette er bare starten av feiringen.