Hjem Nyheter Ny elektrisk superbil fra Lexus – med manuell girkasse?

Ny elektrisk superbil fra Lexus – med manuell girkasse?

Med SUVen RZ 450e rett rundt hjørne for Lexus, dreier mye seg om familievennlig elbil. Men kanskje gir fremtiden også en ny generasjon superbil – denne gangen elektrisk – og kanskje med manuell girkasse.

Tekst og foto: David K Andersen

Lexus var også til stede på årets Kenshiki-forum, hvor Toyota-konsernet snakker om, og viser deler av fremtiden for merkene (les mer her).

Mens Toyota konsentrerte seg om en ny generasjon Prius og kommende, kompakte elbiler og hybrid-SUVer, hadde Lexus tatt med seg konseptbilen «Electrified Sport».

Annet enn at den har firehjuldrift, «steer-by-wire» og klarer 0-100 km/t på under 2 sekunder, kunne ikke Lexus si.

Men det er klart: Etter LFA, og så LC en del år senere, er det ikke unaturlig å tenke at merket på nytt kommer til å presentere en eksklusiv superbil, kanskje om et år eller tre.

LES TEST AV FANTASTISKE LEXUS LC 500 CONVERTIBLE HER!

I samme ordelag som konseptbilen ble presentert, kunne Lexus også fortelle at konsernet jobber med testing av en manuell girkasse for elektriske- eller hydrogen-drevne biler.

Målet er selvsagt å øke kjøregleden og kontrollen over bilen, og skape et nullutslippskjøretøy som kan være like morsom å kjøre som en gammeldags sportsbil.

Finurligheten har blitt testet i en ombygget Corolla Cross nå i høst, og skulle konseptbilen du ser her dukke opp i produksjonsversjon, som elbil og med manuell girkasse, ville i alle fall jeg forsøkt å finne en plass foran i køen når det kommer til prøvekjøring.

I mellomtiden kan vi bare håpe, samtidig som den lekre superbilen studeres. Verdt å nevne i sammenhengen, er at den er ekstremt kompakt og lav, når du ser den i virkeligheten. Det forsterker bare ønsket om å se dette i kjøreklar utgave.

Galleri: