Hjem Nyheter Recon og Avenger leder elbiloffensiv fra Jeep

Recon og Avenger leder elbiloffensiv fra Jeep

Jeep har vist nye elbiler, Avenger og Recon er de første av fire elektriske SUVer som kommer innen 2025.

Av David K Andersen

De har ertet oss med et par bilder allerede, men nå har Jeep vist flere foto av den første elbilen – den har også fått navn, og skal hete Avenger. Premiere for publikum skjer på bilutstillingen i paris om en drøy måned. Samtidig har de vist Recon, som skal lanseres i USA noe senere, men som også kommer hit.

Det hele skjer i forbindelse med at Jeep tidligere i dag presenterte konkrete planer for de kommende årenes modellnyheter og elektrifiserings-strategi.

Som en del av et større bilde hvor halvparten av alle nye biler i USA skal være helelektriske, og alle i Europa, innen 2030, skal fire helt nye elbilmodeller lanseres innen 2025.

De ladbare 4xe-modellene (les test av Jeep Wrangler 4xe her) er en stor suksess, og nå sier Jeep-sjef Christian Meunier at merket skal bli ledende på nullutslippsbiler: -Millioner av Jeep-fans over hele verden skal ha en planet å utforske, omfavne og beskytte, sier han.

Avenger

Jeep satser hardt også i Europa, det er derfor Avenger kommer hit først, og ifølge merket er «righsized» for nettopp oss.

Avenger posisjonerer seg under Renegade, så dette er virkelig en kompakt sak.

Det siktes mot rekkevidde på 400 km, som høres meget bra ut for en såpass liten bil.

Den skal tilby imponerende bakkeklaring og ha evne til å håndtere skarpe angrepsvinkler, samtidig som den har et moderne og teknologisk avansert interiør.

At det er en elbil, vil utnyttes maksimalt også når det kommer til plassforhold, hvor Jeep lover rikelig med plass til både folk og bagasje.

Sett fra min side, er nyheten spennende, for om den holder hva Jeep lover, og allerede er på plass i butikkene tidlig i 2023, vil Jeep, som de selv sier, faktisk sette en ny standard for små elektriske SUVer. Fortsetter de på samme måte kommende år med de større SUVene, kan dette bli riktig så spennende.

Jeep Avenger:

Recon

Denne modellen kom som en stor overraskelse på de fleste av oss, det er en skikkelig Jeep – sånn Jeeper «skal se ut». Eller sagt på en annen måte: Den ligner veldig på Wrangler.

Bilen sitter på dedikert elbilplattform, og vil være fullt og helt «trail-rated», som amerikanerne sier. Altså at det kan brukes i virkelig røft terreng – akkurat som Wrangler.

Selec-Terrain kontrollsystem for fremdrift er på plass. Elektrisk låsbare akslinger, kraftig beskyttelse på undersiden, tauekroker og aggressive offroaddekk det samme.

Den vil selvsagt ha avtagbart tak og dører, samt nedfellbar frontrute.

Infotainmentsystemet vil være en ny generasjon Uconnect, hvor du blant annet får detaljerte reiseguider for offroad-ruter og mer.

Serieproduksjon starter i 2024.

Jeep Recon:

Wagoneer S

Jeep har samtidig vist et konsept som heter Wagoneer S – en helelektrisk utgave av monster-SUVen som i dag konkurrerer med Chevrolet Tahoe og Suburban.

Bilen skal kombinere tradisjonell offroad-dyktighet med luksus og premium. Det er snakk om rekkevidde på opp til 640 km, 600 hestekrefter og 0-100 km/t under 4 sekunder.

Eksteriørt er bilen mer drevet av aerodynamisk design enn de andre modellene, mens sidene minner om dagens Wagoneer.

Produksjonsversjonen av bilen, som kanskje vil få et annet navn, skal vises neste år, og den er øremerket både USA og Europa.

Jeep Wagoneer S:

 

Forrige artikkelSkoda Vision 7S
Neste artikkelPrøvekjøring: Lexus RX