Volkswagens nye elektriske coupé-SUV heter ID.5, og skal friste med kul design og oppdatert teknologi for beskjedent pris-påslag.

Av David K Andersen

Det er ikke mange ukene siden at Volkswagen slapp de første offisielle bildene, og teknisk informasjon om nye ID.5 – du kan se dem og lese mer om dem i denne artikkelen.

Oppsummert dreier det seg om en coupé-variant av ID.4, som vi allerede kjenner godt. Lengen på 4,6 meter i kombinasjon med lang akselavstand gir disse bilene gode plassforhold.

Forskjellen mot ID.4 går i tillegg til den endrede taklinjen bak, blant annet på detaljer som integrert hekkspoiler, lakkerte sidepaneler, sort tak og taklister i sølv.

-Nå utvider vi den helelektriske ID.-familien ytterligere to modeller, skreddersydd for det norske markedet. Med disse to sporty og påkostede modellene skal vi treffe flere elbilentusiaster, som kan bli med på Volkswagen sin reise mot et helelektrisk personbilsalg innen 2025, sier direktør for Volkswagen Harald Edvardsen-Eibak.

ID.5 og ID.5 GTX leveres med større infotainmentskjerm (12 tommer) som gjør det mer behagelig å navigere seg gjennom bilens mange teknologiske nyvinninger.

De er også utstyrt med den nyeste programvareoppdateringen ID.Software 3.0, som øker ladekapasiteten til 135 kW. Med det kan ID.5 lade fra 5 til 80 prosent på 30 minutter.

Bilene holdes oppdatert Over-the-air (OTA), og du kan få minnefunksjon på den automatiske parkeringen, sånn at den eksempelvis husker hvordan den skal parkere hjemme hos deg.

Rekkevidden er opp til 513 km som følge av blant annet lav luftmotstand.

Den bakhjulsdrevne versjonen med 204 hestekrefter har fått pris fra 436 400 kroner, mens GTX med firehjulsdrift og 299 hester starter på 482 900. Påslaget mot ID.4 er altså på snaue 20 000 kroner.

Du kan bestille ID.5 og ID.5 GTX fra nå av, de første bilene kommer til Norge våren 2022.

 

Forrige artikkelSikkerhets-systemene: Dette er for dårlig
Neste artikkel15 folke-elbiler i rekkevidde-test!