Hjem Nyheter Bentley Flying Spur Mulliner

Bentley Flying Spur Mulliner

Om ikke en vanlig Bentley skulle holde, kan skreddersøm-avdelingen Mulliner, slippes løs. Nå har turen kommet til Flying Spur.

Av David K Andersen

Mulliner, verdens eldste karosserimaker, er i dag en spesial-avdeling i Bentley som skreddersyr, håndbygger og tilbyr enda mer eksklusivitet og luksus, for de som virkelig vil ha det beste på fire hjul penger kan kjøpe.

I sin nåværende form, har Mulliner så langt lagt hendene på Continental GT og Continental GT Convertible.

Når de nå har gått løs på den store sedanen Flying Spur, blir det også første gang det skjer med en elektrifisert modell. Du får nemlig Flying Spur Mulliner både som ladbar hybrid, og med V8 eller W12-motor.

Bilen har får subtile utvendige justeringer, og har en rekke detaljer og oppgraderinger.

De to-fargene 22-tommers felgene er egne, og har flytende senterkopp som sørger for at Bentley-logoen alltid står rett. I grillen og luftinntakene foran har den «dobbelt diamant»-mønster, og speilhusene på siden er sølv-fargede.

Åpner du dørene, står det Mulliner i tersklene. Navnet er også brodert inn i forsetene. Gulvteppene er tykkere og dørene kledd i såkalt 3D-skinn.

Interiøret kommer i 8 ulike, spesial-designende, 3-fargede kombinasjoner. Bentley sier «diamant i diamanter»-mønsteret på flere av overflatene tok 18 måneder å utvikle. Hver eneste diamant har nøyaktig 712 sømstikk.

I sentrum av dashbordet finner du en egen Mulliner-klokke i børstet sølv.

Baksetepassasjerene kan blant annet oppleve motoriserte piknik-bord. Overdådig luksus og komfort er naturligvis selvskrevet.

Norske priser for den ekstremt eksklusive modellen er snart klare, og Bentley Oslo åpner for bestilling i løpet av høsten. Det rapporteres fra land som allerede har fått priser, at dette blir den dyreste serieproduserte Bentleyen noen gang.

Så får du vurdere om følelsen av å se det motoriserte Bentley-ornamentet stige opp fra panseret når du trykker inn startknappen på vei til jobb om morgenen, er prikken over i-en som gjør Mulliner-utgaven til ditt valg.

MER BENTLEY? LES VÅR TEST AV CONTINENTAL GT HER!