Kia har offentliggjort de første bildene av produksjonsutgaven av sin nye elbil, EV6. Dedikert elbilplattform og helt ny design, er blant høydepunktene.

Av David K Andersen

Kia er på vei inn i en ny tid, som markeres med alt fra ny logo til en rekke elektriske nyheter de kommende årene. Det kommer 7 nye, rene elbiler innen 2027.

Først ut, med både totalt endret design-stil og basert på den nye plattformen E-GMP, er denne: EV6.

Crossoveren har samme teknologi i bunnen som nylig viste Ioniq 5 fra Hyundai, som betyr 800V-lademulighet og med stor sannsynlighet valg mellom batteripakker på 58 eller 72,6 kWt (Kia har foreløpig ikke oppgitt noen tekniske data for bilen).

Størrelsen antas å ligge på drøye 4,5 meter, og Kia lover svært god plassutnyttelse som følge av den dedikerte elbil-arkitekturen. Slik vi forstår det, er altså dette en bil på størrelse med Volkswagen ID.4, eller Toyota RAV4.

I denne omgang er det designen som står i fokus, vi får nok vite mer om det tekniske om ikke så lenge.

Kias velkjente «Tigernose» grill-design er her noe svakere representert enn vi har vært vant til, men like fullt på plass – som en del av fronten med LED-lys-signaturen og det hele.

Som du ser fremstår bilen som lav og bred, til å være en crossover, og de avrundede formene vitner om fokus på aerodynamikk. Merk også kraftige hjulbuer, og den temmelig radikale bakenden.

Utseendet er et resultat av samarbeid mellom Kias design-studioer i Namyang i hjemlandet, og i Frankfurt og California. Designskolen, som vi kan regne med å se mye av i kommende Kia-modeller, kalles «Opposites United» – inspirasjonen kommer fra konseptbilen Imagine, vist i 2019. Ideen er å kombinere skarpe design-detaljer med mer skulpturelle former.

På innsiden domineres interiøret av enkle, rene linjer, med få knapper. Skjermene er buede, og sammen med horisontal stil på paneler og andre elementer, skal det gi følelse av åpenhet og luftighet.

For å gi helt optimale plassforhold er setene, som er laget av resirkulert plast, ekstra slanke og lette.

Kia sier bilen får digital verdenspremiere senere i mars, vi kommer tilbake med mer informasjon og flere bilder da.