Renault har presentert fremtids-strategien. I den ligger en rekke nye elbiler og andre elektrifiserte modeller – blant dem en ny elektrisk utgave av legendariske 5.

Av David K Andersen

Renaulution, kaller franskmennene sin nye strategi – den ble presentert av den nye toppsjefen Luca de Meo på torsdag.

14 nye modeller skal lanseres innen 2025, halvparten av dem rene elbiler, de resterende 7, elektrifiserte modeller i C- og D-segmentet.

En av de viktigste modellene blir Megane eVision (les mer her), men mest spennende akkurat nå, er nyheten om at Renault 5 returnerer.

Luca de Meo, som frem til i fjor ledet Seat, var tidligere involvert i Fiats enorme suksess med 500, har tydelig tro på å ta med merke-arven inn i fremtiden. -Jeg vet av erfaring at relansering av kult-modeller skaper engasjement for hele merket. Dette er en kult-bil mange kan ha råd til, og det er bare begynnelsen for Renault, sier han.

Også design-sjef Gilles Vidal er på linje: -Designen på Renault 5 Prototype er basert på R5, en kult-bil fra vår historie. Prototypen viser ganske enkelt modernitet – en bil i tiden: Urban, elektrisk og attraktiv, sier han.

Om selve bilen, altså femmeren som den gjerne ble kalt før i tiden, vet vi egentlig ikke noe, ikke heller når den kommer. Men utseendet er jo helt fantastisk.

En rekke detaljer spiller på de to originale versjonene, mens brede skjermer og moderne styling gjør den ekstra fet.

Det ryktes for øvrig i tillegg klassiske Renault 4, 2CV-konkurrenten, også vil gjenfødes som elbil om noen år – kanskje er det en av disse som skal erstatte dagens Zoe?