Det tradisjonsrike britiske luksusbil-merket har satt målet: Skal bli helelektriske innen 2030.

Av David K Andersen

Også bilprodusenten som allerede på 1920-tallet bygde motorer med fire ventiler per sylinder og kompressormating, finner det til tross for sitt betydelige bidrag til fossildrevne herligheter opp gjennom historien, tilpasser seg fremtiden.

Volkswagen-eide Bentley har lagt frem «Beyond100», en plan for kommende år, med føringer om hvilke tiltak som iverksettes for å oppnå full karbon-nøytralitet for fabrikken i Crewe og produktene den setter sammen.

Allerede i 2026 skal alle biler enten være ladbare hybrider eller rene elbiler. Merkets første i sistnevnte kategori, kommer i 2025.

Og ladbare hybrider, er Bentley allerede i gang med, du kan lese vår test av Bentayga Hybrid her.

De neste hybridene kommer neste år i henhold til Bentleys pressemelding denne uken. Ryktene sier videre at en av dem skal være Flying Spur med drivlinje fra Porsche Panamera 4 e-Hybrid.

Og når vi først er på ryktebørs, sies det at elbilen som kommer i 2025, kommer til å være en sedan som er SUV-inspirert og plasserer seg et sted mellom de to biltypene.

Så – hva skal vi si når selv produsenter som er så eksklusive, og har så mye arv å bære, blir elektriske? På sett og vis trist. Samtidig er det lenge siden akkurat motorene var unike for dem. Og når komplett luksus og komfort er målet, sammen med høye ytelser, er ikke elektrisk feil.

Galleri:

 

Forrige artikkelVolvo P1800 Cyan
Neste artikkelGladiator Top Dog klar for SEMA360