En oppdatert Porsche Panamera har verdenspremiere om et par uker. Nå har den satt ny banerekord på Nürburgring, blant annet takket være spesialutviklede Michelin Pilot Sport Cup 2-dekk.

Av David K Andersen

Hva Panameras facelift vil innebære, vet vi foreløpig ikke. Men modellen har vært på markedet siden 2017, og om kort tid skal altså den nye midtlivsoppdaterte bilen vises for første gang.

Det vi vet, er at Porsches testfører Lars Kern har satt ny banerekord for «executive cars» på Nürburgring med en lett kamuflert bil som skal være serieprodusert. Hva som menes med det engelske begrepet i forrige setning, kan kanskje best beskrives som store, luksuriøse biler med fire dører.

Tiden er 7:29:81. Det er 13 sekunder raskere enn den Kern satte med Panamera Turbo i 2016. Den bilen hadde 550 hestekrefter.

Bilen som ble brukt til denne nye rekordrunden, var utstyrt med bur og racingstol. Det går fort på denne banen, og konsekvensene av et feilgrep når det er snakk om biler i denne klassen, kan være store.

Dekkene er spesialutviklede Cup 2 ND0 fra Michelin i dimensjonene 275/35 ZR 21 foran og vanvittige 325/30 ZR 21 bak. De er utviklet spesielt for nye Panamera, og vil foreligge som en opsjon når du etterhvert kan bestille nyheten.

-Bilens forbedrede sideveis-dynamikk og det økte veigrepet som kommer med de nye Michelin PS Cup 2-dekkene har hatt stor effekt på Schwedenkreuz. Her klarte jeg å nå en sving-hastighet som jeg tidligere ville tenkt var umulig med en Panamera, sier Kern.

Michelin PS Cup 2 leveres for øvrig i egne utgaver til 911 GT2 RS og GT3 RS og et antall andre helt spesielle høyytelses-biler.

Mer om nye Panamera kommer snart her på Bil og Motorbloggen.

Mer ny Porsche? Her er Cayenne GTS! 

 

Forrige artikkelTest: Kia e-Niro
Neste artikkelInspirert av Daytona: Ford GT Heritage Edition